Чернівці перетворюються на Чикаго?

Чернівці перетворюються на Чикаго?Чернівці – не Чикаго, буковинці можуть спати спокійно: пограбування пункту обміну валют, відділення Ощадбанку та напад на ломбард – справа рук одних і тих же зловмисників. І вони вже затримані.
Про це на брифінгу, присвяченому розкриттю ряду резонансних злочинів, скоєних останнім часом в Чернівцях, сьогодні заявив начальник УМВС у Чернівецькій області, генерал-майор міліції Олександр Демидов.

18 серпня вони на проспекті Незалежності заволоділи 70-ма тисячами гривень, 11 вересня – схожа доля спіткала відділення Ощадбанку на вул.. Оренбурзькій обласного центру, а вчора 2 осіб в масках намагалися пограбувати ломбард. За словами керівника буковинської міліції, його підлеглі ретельно працювали над встановленням злочинців від першої надзвичайної події. Отримали ряд оперативних інформацій, які перевіряли в рамках кримінального провадження. Клопоту правоохоронцям додалося й через те, що під час нападу та пограбування відділення банку тамтешні працівники розгубилися та вчасно не натиснули «тривожної» кнопки.

Вчора ж робота над встановленням причетних до цих злочинів завершилася. Співробітник ломбарду встиг натиснути кнопку тривоги, і наряд державної служби охорони прибув туди впродовж 7 хвилин. Але яким же було здивування, коли затриманим зловмисником виявилася …молода жінка. Опісля працівники міліції затримали й іншого учасника злочину – 41-літнього буковинця, неодноразово засудженого за розбійні напади. При нападах розбійники використовували пневматичну зброю і маски. До скоєння злочинів ретельно готувалися, попередньо вивчали маршрути співробітників фінустанов, місце розташування камер стеження та можливі шляхи відступу після скоєння протиправних дій. Замітаючи сліди , розбійники спалювали одяг, у якому перебували. Співробітникам міліції було непросто «вирахувати» злочинців, адже співучасники враховували попередні власні помилки, через які вже потрапляли на гачок правоохоронців. Але цього разу втратили пильність… Спочатку до невеличкого приміщення ломбарду застрибнула з висоти сходів, жінка, яка за попередньою домовленістю відчинила двері. ЇЇ ж поплічник забіг та вистрелив працівникові в спину (на щастя, той залишився живим). Коли спрацювала сигналізація, чолов’яга «драпанув» з місця злочину, однак впродовж 10 хвилин був затриманий у районі вулиці Ентузіастів, де знімав помешкання. Зі своєю спільницею він просто знайомий, молода жінка – чернівчанка. Одружена, виховує двох дітей, не працює. Що спонукало представницю прекрасної половини людства до злочину – слово за слідчими. Встановлено та затримано сьогодні вранці ще одного учасника, також раніше судимого. На два перші злочини чоловіки йшли удвох, а на третій взяли жінку. Наразі їм загрожує позбавлення волі терміном до 12 років.

peredplata