Україна кримінальна

Україна кримінальнаУпродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 008 заяв про злочини.

У місті Лисичанську Луганської області 15 жовтня на вулиці знайдено мертвим з ножовим пораненням шиї 42-річного місцевого жителя. У результаті оперативно-розшукових заходів затримано 41-річного безробітного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він уранці 15 жовтня на вулиці вказаного міста під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв ножем убив потерпілого.

У Солом’янському районі міста Києва 26 жовтня в результаті оперативно-розшукових заходів затримано 28-річного громадянина Сирійської Арабської Республіки. Попередньо встановлено, що він увечері 23 жовтня на вулиці вказаного міста, шляхом шахрайства, заволодів автомобілем 40-річного громадянина Королівства Данії. Транспортний засіб повернено власнику. Обидва іноземці мають посвідку на проживання в Україні.

У місті Одесі 27 жовтня в результаті оперативно-розшукових заходів затримано 37-річну громадянку сусідньої країни, та 40-річну безробітного жительку Іванівського району Одеської області. Попередньо встановлено, що вони, за підробленими документами, намагалися отримати у відділенні одного з українських банків кредит у сумі 20 тис. гривень. Вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) КК України.

На Донеччині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили військовослужбовця одного з військових комісаріатів. Він вимагав та отримав 1 тис. доларів США хабара від двох жителів області за звільнення їх від проходження строкової військової служби. Правопорушника затримано. Прокуратурою Донецького гарнізону порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Луганщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора одного з комунальних підприємств. Вона надала вказівку щодо викиду каналізаційних вод у річку Сіверський Донець, що призвело до її забруднення. Унаслідок протиправних дій державі завдано збитків на суму понад 1 млн. гривень. Міжрайонною природоохоронною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

На Львівщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб одного з товариств з обмеженою відповідальністю. Вони впродовж останніх дев’яти років займалися виготовленням та збутом фальсифікованої мінеральної води відомої української торгівельної марки, чим завдали збитків правовласникові на суму понад 880 тис. гривень. Слідчим відділом Трускавецького міськвідділу внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.229 (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) КК України.

У місті Сумах працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили колишнього директора Сумської філії одного з державних підприємств та жителя вказаного міста. Вони вимагали та отримали 10 тис. грн. хабара від приватного підприємця за підписання акту виконаних проектних робіт, яки фактично не виконувалися. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.3 ст.368 (одержання хабара) та ч.3 ст.369 (давання хабара) КК України.

peredplata