Крісло під головним лікарем Лікарні швидкої медичної допомоги» захиталось

Крісло під головним лікарем Лікарні швидкої медичної допомоги» захиталосьПрокуратура Першотравневого району м.Чернівців провела перевірку щодо додержання вимог законодавства діяльності ОКМУ «Лікарня швидкої медичної допомоги» і виявила там непоодинокі порушення. Так, згідно із Законом України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» продовольча сировина, харчові продукти, а також матеріали, обладнання і вироби, що використовуються при їх виготовленні, зберіганні, транспортуванні та реалізації, повинні відповідати вимогам санітарних норм і підлягають обов’язковій сертифікації. Однак, у порушення вказаних вимог законодавства на складі харчоблоку ЛШМД на час перевірки виявлено томатну пасту загальною вагою понад 64 кг та крупу ячневу, терміни реалізації яких минули ще в серпні 2011 року, що є небезпечним для здоров’я громадян. Також виявлено 160 кг зерна без будь-яких документів про якість та придатність продукту до споживання. З матеріалів перевірки вбачається, що до лікарні було завезено томатну пасту, термін придатності якої минув ще на час поставки. До речі, понад 20 банок цієї пасти уже використано для приготування їжі хворим.

Встановлені порушення законодавства і при використанні благодійної допомоги. У лікарні не велися відповідні бухгалтерський та оперативний обліки надходження та використання допомоги, яка фактично є благодійною, а не спонсорською. Крім того, працівниками лікарні не перевірялися джерела надходження зазначених продуктів харчування, їх якість, що ставить під загрозу життя та здоров’я хворих.

У лікарні також були виявлені підписані головним лікарем договори на поставку товарів із кількома приватними підприємцями. Однак ті пояснили, що вказані договори не підписували, з головним лікарем особисто не знайомі та відношення до виробництва, продажу і постачання харчових продуктів взагалі не мають.

Проведеною перевіркою також виявлені порушення чинного законодавства щодо використання державної та комунальної власності.

У зв’язку з вищевикладеним начальнику Головного управління охорони здоров’я Чернівецької ОДА прокурор скерував подання, в якому поставлена вимога вжити невідкладних заходів щодо усунення вказаних порушень законодавства, причин і умов, що їм сприяли, а також за неналежне виконання своїх посадових обов’язків вирішити в установленому законодавством порядку питання про доцільність перебування на займаній посаді головного лікаря ОКМУ «Лікарні швидкої медичної допомоги», повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області

peredplata