«Месію» лікуватимуть примусово

Минулого тижня у Новоселиці завершився суд у справі котелівського сектанта Сергія (Олександра) Лисака.

Вердикт районного суду не був неочікуваним – на основі висновку комплексної судової психолого-психіатричної експертизи Феміда таки винесла постанову про застосування стосовно нього примусового заходу медичного характеру, а саме – відбування покарання у медичному закладі суворого режиму.

Всі засідання суду першої інстанції були закритими, тому наш кореспондент не мала можливості побувати на них, однак з достовірних джерел стало відомо, що суд під головуванням Миколи Дутки визнав вчинення котелівським сектантом суспільно небезпечних діянь.

Не знайшло підтвердження у судовому засіданні звинувачення Лисака у розбещенні неповнолітніх. Виходить, що юна Табіта Черешневська добровільно зважилась у чотирнадцятилітньому віці на такий вагомий у своєму житті крок? А інші неповнолітні діти не бачили його донжуа-нівських дій?

Нині Сашика Лисак перебуває у СІЗО. Впродовж 7 днів його адвокат може оскаржити вердикт в Апеляційному суді. Саме тому він ще не вступив у законну силу. Отож що буде далі, покаже «Час».
Наталія БРЯНСЬКА

peredplata