Як судять Бойчука

Минулого вівторка Першотравневий районний суд Чернівців продовжив слухання у справі колишнього керівника Заставнівщини Михайла Бойчука, його брата Василя Бойчука, зятя Руслана Сорощука та двох охоронців приватно зарибнених ставків.

Суддя Ігор Іщенко повідомив про наявність у суду письмових звернень від адвокатів підсудних Скорика (хворіє) та Кусмарцева (задіяний у іншому судовому процесі) про неможливість у зв’язку із зазначеними обставинами брати участь у засіданні.

Підсудний Михайло Бойчук просив суд перенести засідання, оскільки розгляд справи перебуває на стадії завершення і тому слухання без присутності захисту, на його думку, не є можливим. Його підтримали четверо інших підсудних.

Нагадаємо, що всі вони звинувачуються у побитті рибалок 16 квітня цього року на ставках у Заставні, а на минулому засіданні прокурор змінив обвинувачення, «залишивши» їм найсуворішу статтю — ч. 2 ст. 127 (катування).

Потерпілі у справі рибалки надіслали суду розписки про отримання ними копій постанови про зміну обвинувачення підсудним та що готові до завершення судового процесу в цій справі.

Тож суд, врахувавши звернення-заяви адвокатів, а також зваживши на прохання підсудних, не отримавши заперечень захисту потерпілих та прокурора, відклав слухання на інший день (про дату його проведення буде додаткове повідомлення).

(Далі буде)

peredplata