Що я очікувала від інтерв’ю Зеленського? ( з мого коментаря)

…я написала про Валєру, тому що очікувала від Зеленського заклику до українців згуртуватися біля влади, чистої від корупції. Зеленський мав би сказати, що з моменту закінчення інтерв’ю він звільнить зі свого оточення тих людей, хто викликає великі підозри у українців щодо їхньої порядності і чесності, що до війська будуть мобілізуватися не тільки найбідніші верстви населення, а і діти службовців, бізнесменів, і самі бізнесмени при потребі, що на службу підуть і ті, хто зараз носить в тилу військову форму і охороняє владу від народу, а на їхнє місце працевлаштують ветеранів війни, що він підпише на камеру відміну правок Лозового і таким чином держава зможе конфіскувати велику суму вкрадених у українців грошей і направить їх на потреби ЗСУ, очікувала, що президент скаже, що на тих, хто грабував армію, державу чекають судові справи і покарання, а не просто звільнення з подякою за “гарну” роботу і подальше працевлаштування послом у пристойні країни.
Чекала, що президент запропонує закон про те, що місцеві органи влади не мають права витрачати гроші на другорядні під час війни справи, що за нераціональне використання грошей буде суворе покарання.
Чекала, що президент вИзнає, що держава неналежним чином ставиться до ветеранів війни, до поранених і членів їхніх родин і що з моменту інтерв’ю все зміниться.
Чекала, що президент визнає, що ОПЗЖ є антиукраїнською партіє, і що члени цієї партії мають бути притягненими до кримінальної відповідальності, а не виконувати обов’язки народних депутатів. І що Бойка нарешті позбавлять звання Герой України.
Президент мав донести до українців, що він зі свого боку обіцяє справедливість, законність і невідворотність покарання корупціонерам, зрадникам і злочинцям, і взамін просить українців захистити Україну.
Я сподівалась, що Зеленський зрозуміє всю серйозність моменту і звернеться до нації з проханням стати на захист дійсно вільної неолігархічної України, беручи, у свою чергу на себе завдання очистити Україну від внутрішніх ворогів. Що ж відбулося насправді, ми всі вчора побачили.
Це могло бути інтерв’ю, яке б згуртувало українців з владою і зробило б суспільство сильнішим у боротьбі за перемогу і яке після перемоги виголошувалось би талановитими акторами у фільмах про російсько-українську війну, у фільмах про великого українського президента Зеленського.
Але інтерв’ю не стало великою подією, воно як хороша збільшувана лупа показала всі недоліки колись красивого хлопчика, який талановито вмів розсмішити невибагливих глядачів
Олена Косенко

peredplata