За майже 10 тисяч доларів допомагав виїхати за кордон трьом військовозобов’язаним: буковинцю загрожує до дев’яти років тюрми

Слідчі поліції повідомили буковинцю про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон.
 

За грошову винагороду у сумі майже 10 тисяч доларів зловмисник допомагав виїхати за межі України трьом чоловікам призовного віку. Поліцейські задокументували протиправні дії буковинця та вже повідомили йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. За скоєне фігуранту загрожує до дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

16 грудня цього року в адміністративних межах села Давидівка Чернівецького району співробітники Державної прикордонної служби спільно із працівниками поліції викрили 26-річного жителя села Панка, який намагався переправити трьох військовозобов’язаних чоловіків до сусідньої держави, поза офіційним пунктом пропуску. Сума «зеленого коридору» коливалася від 4950 доларів США до 5000 євро.

Так, неподалік лінії розмежування державного кордону України з Республікою Румунія прикордонний наряд викрив трьох чоловіків та організатора нелегального трансферу за кордон. Для документування протиправних дій буковинців прикордонники викликали на місце події слідчо-оперативну групу відділення поліції №1 (м. Сторожинець) Чернівецького районного управління поліції.

Поліцейські затримали правопорушника в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. З місця події співробітники поліції речові докази, які вказували на протиправну діяльність затриманого.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Сторожинецького відділу Чернівецької окружної прокуратури вже повідомили фігуранту про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

За клопотанням поліцейських суд обрав правопорушнику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

Наразі правоохоронці перевіряють інформацію щодо причетності інших осіб до каналу нелегальної міграції.

Нагадаємо: згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану обмежується виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.

Джерело: Відділ комунікації поліції Чернівецької області

peredplata