У Чернівецькій області епідпоріг захворюваності на ГРВІ все ще перевищено

За 10 тиждень в Чернівецькій області зареєстровано 4756 випадків ГРВІ, у тому числі 19 випадків COVID-19. Серед захворівших 2992 дітей, що становить 62,9% від усіх випадків. Госпіталізовано 59 осіб, у тому числі 8 хворих з COVID-19. Захворюваність ГРВІ на території області знаходиться на середньому рівні інтенсивності, епідемічний поріг перевищено на 9,0%. В порівнянні з минулим тижнем, захворюваність знизилась на 2,5%.
 
Про це повідомляє Наталія Гопко.
 
За 10 тиждень 2023 року у Вижницькому районі зареєстровано 576 випадки ГРВІ, що на 16,2% менше, ніж минулого тижня, у Дністровському районі зареєстровано 919 випадків ГРВІ, що на 8,6% менше, ніж минулого тижня, у Чернівецькому районі зареєстровано 3261 випадок ГРВІ, що більше минулого тижня на 2,3%.
 
У Чернівецькій ОТГ за 10 тиждень 2024 року зареєстровано 1872 випадків ГРВІ, що на 7,3% більше показника минулого тижня.
Кількість випадків COVID-19 зменшилась порівняно з попереднім тижнем, зареєстровано 19 випадків, що на 4 випадки менше показника минулого тижня. З метою своєчасного реагування на зміну епідемічної ситуації, за даними Чернівецького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф проводиться щоденний аналіз стану захворюваності (викликів) на грип/COVID-19, пневмонії.
 
Протягом 10 тижня за результатами лабораторних досліджень матеріалу від хворих з ознаками ГРВІ виявлено вірус грипу типу А (4) та вірус SARS-CoV-2 (10).
 
Грип – це вірусне захворювання з можливістю тяжких ускладнень та ризиком смерті. Вакцинація проти грипу є найкращим способом зменшити ризик захворіти на грип, ризик серйозних ускладнень, госпіталізації та смерті.
Щорічна вакцинація проти грипу рекомендована протягом усього епідсезону. Вакцина захищає від усіх актуальних штамів грипу, є безпечною і ефективною. Особливо важливою вакцинація є для осіб з груп ризику, оскільки вона значно збільшує шанси цих людей запобігти наслідкам хвороби.
 
Для профілактики грипу щепленню підлягають:
🔹особи з хронічними захворюваннями дихальної та серцево-судинної систем, нирок, печінки, порушенням обміну речовин;
🔹особи віком понад 60 років;
🔹особи, що перебувають у спеціалізованих колективах (інтернатах, будинках для осіб похилого віку, будинках дитини тощо);
🔹діти загальноосвітніх закладів;
🔹персонал медичних закладів;
🔹персонал дошкільних, середніх та інших навчальних закладів, інтернатів, будинків дитини та будинків для громадян похилого віку тощо;
🔹робітники сфери послуг, торгівлі, транспорту, військові, а також особи, що перебувають у контакті з великою кількістю людей;
🔹персонал підприємств, установ, організацій;
🔹особи, які доглядають хворих на грип удома;
🔹жінки, які планують вагітність, під час епідемії грипу;
вагітні.
 
 

peredplata