Німеччина може передати ракети TAURUS Великобританії, а та, у свою чергу, поставить Україні

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Під час сьогоднішнього засідання Ради міністрів ЄС у Брюсселі – в центрі уваги пропозиція міністрів закордонних справ Німеччини Анналени Бербок і Великобританії Девіда Камерона
Йдеться про так званий круговий обмін зброєю
У разі кругового обміну, Німеччина може передати ракети TAURUS Великобританії, а та, у свою чергу, поставить Україні нову партію далекобійних ракет Storm Shadow. TAURUS і STORM Shadow аналогічні конструкції, хоча не ідентичні.
Аналітики зазначають, що така форма обміну була б привабливою для Німеччини, оскільки ракети TAURUS не використовувалися б в Україні, і це виключило необхідність програмування даних ракет для ударів по російських цілях за допомогою німецьких фахівців. Така пряма допомога Берліна у програмуванні ракет, на думку Шольца, поставила б Німеччину на межу прямої конфронтації з Росією та безпосередньої участі у війні в Україні проти Росії, чого він намагається уникнути.
Анналена Бербок ще влітку наголошувала, що Україна через наявність мінного поясу у східних районах країни потребує більшe далекобійних систем озброєнь, у тому числі ракет TAURUS.
Міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок (Annalena Baerbock) заявила, що вона відкрита до пропозиції британського колеги Девіда Кемерона, щоб надати Україні додаткові крилаті ракети шляхом кругового обміну з Лондоном далекобійними ракетами TAURUS. “Це може бути опцією”, – сказала вона журналістам.
Бербок зазначила, що така схема вже була випробувана під час постачання Україні іншої військової техніки. “Кругові поставки – це, так би мовити, німецький винахід. Це може стати опцією. Ми колись уже використовували її під час інших поставок”, – сказала вона.

peredplata