Міністр їздить на викраденій автівці? + ФОТО і ДОКУМЕНТ

Міністр їздить на викраденій автівці? + ФОТО і ДОКУМЕНТДепутат Верховної Ради, заступник голови фракції Партії регіонів Валерій Коновалюк звинувачує Міністерство юстиції у придбанні для міністра юстиції Олександра Лавриновича автомобіля, викраденого в Штутгарті (Німеччина), повідомляють Українські новини

З його слів, цей автомобіль було викрадено 28 січня 2010 року в Штутгарті і контрабандним шляхом завезено в Україну.

Далі він заявив, що цей автомобіль за рішенням суду в Ужгороді (Закарпатська область) 2 листопада 2010 року був фактично легалізований в Україні як вилучений у дохід держави.

\”Ця машина дуже сподобалася міністрові юстиції Лавриновичу, і буквально у квітні цього року виконавча служба, що підпоядковується міністрові юстиції, своїм рішенням передала цей автомобіль у безкоштовне користування державному органу, безумовно, Міністерству юстиції\”, – сказав він.

На його думку, це свідчить про наявність певної незаконної схеми ввезення в Україну для передачі у власність держави крадених автомобілів.

\”Це лише підкреслює, що сьогодні \”кришується\” конкретна схема злодійства автомобілів і контрабандним шляхом ввезення їх в Україну, що потім через рішення судів переходить у власність української держави, і потім за п\’яту частину продається\”, – заявив депутат.

З його слів, відповідний автомобіль – 2009 року випуску і коштує близько 100 тис. доларів.

Коновалюк ініціює розслідування правоохоронними органами наявності такої можливої схеми контрабандного ввезення крадених автомобілів і процедур реалізації державою конфіскованого майна.

Як повідомляло агентство, у листопаді Коновалюк звинуватив Мін\’юст у лобіюванні інтересів компанії Muhlbauer Gmb (Німеччина) у виробництві для України біометричних паспортів.

Міністр їздить на викраденій автівці? + ФОТО і ДОКУМЕНТ

Журналістам вдалося вияснити в Німеччині, що вказана Коновалюком автівка дійсно вважається викраденою.

Світлина ТСН

peredplata