Ольга Кобевко: «Ми рятуємо націю. І ми потрібні Україні!»

Виступаючи на сесії Чернівецької обласної ради депутатка, лікарка-інфекціоністка вищої категорії ОКЛ Ольга Кобевко гнівно засудила несправедливі розподіли грошей на медицину. Зокрема, вона навела слова Зеленського про те, що в області головні лікарі отримують зарплати по 100 000 горивень. Тоді, як лікарі – 6 000 гривень. Медсестри та санітарки і того менше.

  • Коли в області розгулялася пандемія коронавірусу, то всі чиновники, депутати зі страху перед хворобою несли свої дупи для заштриків до медсестер, а не у шкіряні крісла головних лікарів. То чому платите мало тим, хто лікує, а тим, хто керує, не завжди ефективно, зарплати захмарні? – питається Ольга Кобевко.
  • Пандемія показала наш біль та проблеми, – сказала депутатка. – Пандемія показала, що ми, медики, рятуємо життя, рятуємо націю. Україні потрібні медицина та медики. Я звертаюся до фракції «Слуги народу» та до пана Осачука, призначеного президентом на посаду голови ОДА: візьміть під свій контроль і продумайте механізми для справедливого розподілу зарплат у медичних закладах області.

Голова фракції в обласній раді Сергій Жаровський подякував Ользі Петрівні за її жертовну працю та справедливу оцінку ситуації у медицині.

А також він сказав, що президент врахував побажання медиків, які висловила йому Ольга Кобевко. І видав указ про те, що відтепер зарплати медсестер будуть не менше 15 000 гривень, а лікарів – 20 000 гривень.

 

peredplata