У Чернівцях судитимуть організаторів  грального бізнесу

У 2018 році оперативники УЗЕ Чернівецької області викрили організаторів підпільного бізнесу, які налагодили на території області функціонування мережі гральних закладів. Маскували свою діяльність під виглядом розповсюдження державних миттєвих лотерей.

Працівники УЗЕ та слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області під процесуальним керівництвом прокуратури Чернівецькій області встановили, що підпільний бізнес організував 28-ми річний буковинець. До незаконної діяльності залучив ще ряд осіб, які виконували функції адміністраторів та осіб, які забезпечували технічну підтримку обладнання.

Гральні заклади функціонували в м. Чернівці та на території області. Для збереження  свого бізнесу від небажаних гостей кожен заклад був обладнаний сучасними системами відеоспостереження.

Під час проведення оперативних заходів було встановлено, що організатор спільно з іншими учасниками організованої групи розпочали свою протиправну діяльність у 2017 році. У травні  2018 року правоохоронці припинили діяльність гральних закладів, роботу яких забезпечували дані особи та вилучили гральне обладнання.

Вартість вилученого майна становила понад 350 тисяч гривень.

16 січня 2019 року кримінальне провадження з кваліфікуючою ознакою «вчинене організованою злочинною групою» скеровано до суду.

Організаторам нелегального бізнесу загрожує чималий штраф: від 170 до 680 тисяч гривень кожному.

 

 

 

 

 

 

peredplata