Чернівецька військова прокуратура викрила розкрадачів резерву

Прокуратура Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері ефективно реагує на порушення вимог законодавства щодо використання матеріальних ресурсів мобілізаційного резерву держави. Відповідні кримінальні провадження відкриті Львівською та Чернівецькою спеціалізованими прокуратурами за фактами самовільного вилучення та використання матеріальних цінностей мобілізаційного резерву, де збитків завдано на мільйони гривень.

Зокрема, у Публічному акціонерному товаристві \”Кам\’янець-Подільськавтоагрегат\”, як виявила Чернівецька прокуратура з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері, у період від листопада 1993 року до травня 2000 року здійснювалось самовільне вилучення для виробничих потреб ввірених на зберігання матеріальних цінностей мобрезерву. У такий спосіб службові особи акціонерного товариства вчинили розтрату державного майна в особливо великих розмірах.

Як зазначив прокурор Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері державний радник юстиції 3 класу Павло Богуцький, за встановленими фактами порушень чинного законодавства про державний мобілізаційний резерв відкрито і здійснюються кримінальні провадження за ознаками злочинів, передбачених ст.ст.365 ч.3, 191 ч.5 КК України.

Про це повідомляє Микола Гуцуляк, прес-секретар прокурора Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері.

peredplata