До Чернівців завітав Олександр Педан задля зйомок освітнього проекту про університети

Олександр Педан знімає проект про університети у Чернівцях

 

Телеведучий завітав у місто задля зйомок другого сезону свого освітнього проекту “УніверCheck”

Молодь має залишатися та навчатися в Україні – гасло освітнього тревел-проекту Олександра Педана “УніверCheck”. Його ідея зародилася та зйомки відбулись до 24 лютого, але побачили перший сезон глядачі вже після повномасштабного вторгнення. Тож проект набув особливих сенсів.

За сюжетом, телеведучий разом із 17-річною донькою Лерою вирушають у мандри українськими вишами з метою пошуку навчального закладу для дівчини. Вони розглядають університети з точок зору батька та абітурієнтки. Дізнаються різноманітність спеціальностей, інспектують гуртожитки, знайомляться з місцевим студентським ком’юніті, досліджують логістику та особливості міста, у якому знаходиться виш. А головне – закликають вступати в українські університети!

“Попри те, що “УніверCheck” ми показували у перші місяці війни, його сприйняли дуже позитивно, – каже телеведучий Олександр Педан. – Ми отримали безліч схвальних відгуків від молоді і прохання приїхати зі зйомками в інші міста України. Тож вирішили продовжити свій освітній тур, бо прагнемо, аби абітурієнти дізналися про якомога більшу кількість класних вишів у нашій країні”.

Щоправда, тепер донька Олександра Педана, яка є його співведучою у цьому проекті, їздитиме не як абітурієнтка, а як студентка-першокурсниця. Після закінчення першого сезону “УніверCheck” Валерія вступила в Український Католицький Університет на соціологію.

“Я розумію абітурієнтів, для яких вибір університету – це дуже стресово. Зовсім недавно я була такою ж розгубленою, – ділиться дочка Олександра Педана, Валерія. – Тож у новому сезоні “УніверCheck” спробую поділитися своїм досвідом. І сподіваюся, що пропущу не надто багато пар, поки буду на зйомках” (усміхається).

У новому сезоні командра проекту зробить більший акцент на професії, щоби показати перспективу навчання в українських вишах.

Міст у новому сезоні, як і в попередньому, буде десять. І одним з них стало місто Чернівці.

“Нам багато хорошого писали про університет, заради якого ми приїхали у Чернівці, – і в коментарях на YouTube, і на нашу освітню сторінку @pedan_education в Instagram, – розповідає Олександр Педан. –  Своїми враженнями поділимося вже у випуску. Але у Чернівцях я бував неодноразово. Автентичне місто, дуже мені до вподоби. Спробуємо передати весь колорит нашим глядачам”.

Запланована прем’єра нового сезону “УніверCheck” на початок 2023 року. Попередній сезон можна переглянути за посиланням.

 

 

peredplata