Фольклорний фестиваль “Буковинські зустрічі” у Чернівцях

33-й Міжнародний фольклорний фестиваль “Буковинські зустрічі” відбудеться 17 грудня о 13:30 в центрі культури «Вернісаж», що на вул.Франка.  У програмі – виступи фольклорних колективів міст України, Румунії та Польщі.

Цьогорічна програма фестивалю пройде на підтримку Збройних Сил України. Глядачі матимуть змогу побачити виступи кращих художніх колективів Вашківецької, Мамаївської, Чагорської територіальних громад та міста Чернівці, а також взяти участь у фестивальних заходах. Зібрані кошти підуть на закупівлю приладів безперебійного живлення (типу EcoFlow) для Чернівецького підрозділу територіальної оборони Збройних Сил України.

Для довідок:

Міжнародний фольклорний фестиваль «Буковинські зустрічі» – це колоритне свято, формула та цілі якого формувались на початку 1990-х років і планомірно розширювалися та вдосконалювались під час кожного фестивалю. Це міжнародне, транскордонне, колоритне свято, мата якого –  передусім популяризація та захист цінностей, які впливають на консолідацію національної ідентичності, зміцнення традицій та міжособистісних зв’язків. Фестиваль – це свято фольклору та людей, які сприяють міжкультурному діалогу, повазі до народів, їхньої культурної спадщини та мови. Від перших «Буковинських зустрічей» минуло тридцять три роки.

Завдяки ентузіазму Збігнєва Ковальського «Буковинські зустрічі» набули міжнародного статусу і відбулися в семи країнах, де мешкають буковинці. Польське Ястров’є та Піла (кілька років також Дзєржоньов і Любань), румунський Кимпулунг Молдовенеск, угорський Бонигад, словацькі Турчянське Тепліце та Скаліте, українські Чернівці, німецький Мюнхен, Аугсбург, молдавський Кишинів – гостинно вітали учасників фестивалю, захоплюючись культурою «інших», але водночас близьких народів, об’єднаних традицією гармонійного співіснування на землі предків.


peredplata