Про легендарного кіборга з Буковини знімають фільм

Триває робота над фільмом, героєм якого є легендарний кіборг із Буковини Валерій Краснян (Барс).

Про це йдеться на фб-сторінці “Сектор Правди. Суспільно-політичний націоналістичний портал”

Проєкт реалізований за підтримки Українського культурного фонду.

“Така визначна особистість, як Барс, беззаперечно заслуговує на те, щоб його історію дізнались українці. Тож ми працюємо над створенням фільму, в наступних публікаціях познайомимо вас із творчою командою, родиною, побратимами та посестрами нашого героя, розповімо, як створювався фільм і, звісно, запросимо вас до його перегляду”, – йдеться у повідомленні.

За словами дружини Валерія Красняна Наталії Волошиної, незабаром у Чернівцях відбудеться допрем’єрний показ фільму “БАРС”.

Валерій Краснян – доброволець, кіборг, військовослужбовець 107 ОБрТрО, Збройних сил України, учасник російсько-української війни з 2014 року. Кавалер орденів Данила Галицького та Народний Герой України.

Його називають одним із символів боротьби за Донецький аеропорт. Його професійність, гідність та беззаперечна відданість справі викликають захоплення у всіх, хто знав Барса.

Окрім участі в бойових діях, Барс активно та ефективно допомагав тим, хто боронив Україну – У 2015 році став керівником Центру допомоги учасникам АТО, був представником президента з питань учасників АТО та радником голови Чернівецької ОДА.

З початком повномасштабного російського вторгнення повернувся з-за кордону і вступив із лютого 2022 до лав Української Добровольчої Армії (очолив “Роту Барса” у рідному 5-му батальйоні), а влітку 2022 – до 107ї окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних сил України.

Учасник боїв за Київ, Харків та Харківщину. Загинув 24.11.2022 року під час виконання бойового завдання в Харківській області, підірвавшись на міні.

peredplata