У Чернівцях на головній сцені театру прем’єра темної вистави «Біла пошесть»

До прем’єри вистави #Біла_пошесть залишились лічені дні.
 
“Це буде доволі темна вистава. Глядачі це зрозуміють, адже світ в якому відбувається – це концентрований образ країни –агресора”, – розповідає художник-постановник вистави “Біла пошесть” Богдан Поліщук
 
Художник-постановник Богдан Поліщук розповідає про роботу над новою постановкою у #драмтеатрКобилянської:
— «Біла пошесть» – це дійсно цікавий матеріал. З одного боку він випробуваний часом і різноманітними прочитаннями й трактуваннями. З іншого, це матеріал, який сьогодні резонує саме в Україні. Дуже важливо щоб «Білу пошесть» під час війни поставили саме в Україні. Це на часі.
Ми тут можемо вловити щось особливе, щось, що може побачити й відчути людина у воюючій країні, країні, яка переживши пандемію ковіда захищається від вторгнення диктаторської армії, яку божевільними улюлюканнями підтримує населення тої гігантської й божевільної країни.
Це цікава робота. Режисер, Дмитро Леончик визначив жанр – трагіФарс. Із акцентом на Фарс. І дійсно в нас буде багато гри, перебільшення, стьобу. Мені це подобається. Я думаю сьогодні про такі складні речі варто говорити без зайвого пафосу й надуманості. Мої роботи як художника сценографа зазвичай асоціюються з візуальним, естетичним чи «красивим» театром. Ця робота зовсім інакша, інший підхід. Тут швидше гра в антиестетику і в підкреслену трешовість, як зараз кажуть.
 
–Тіні у цій виставі особливо символічні?
— Тіні тут дійсно відіграють свою роль. Тінь як метафора, тінь як темний бік, як простір для зародження чогось мерзенного. Це вистава про те, як засинає ціле суспільство і чудовисько цього колективного сну виривається в реальність. Це погляд на ворога з яким ми сьогодні воюємо.
Премʼєра трагіфарсу #Біла_пошесть 23-24 вересня на головній сцені театру.
Квитки:
 

peredplata