«ТОБІ СПІВАЮ, УКРАЇНО»!

АНДРІЙ КУШНІРЕНКО – історія, епоха, легенда… Його яскрава, мудра, експресивна творчість, переплетена стрічками кипучої енергії мистецького таланту, зарядом емоційних сил, осяяних силою Господнього Благословення. Упродовж шести десятиліть видатний МИТЕЦЬ вірою і правдою служив найвищим ідеалам мистецтва.
Композитор, диригент, етнограф, фольклорист, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка, член-кореспондент Академії мистецтв України, професор, засновник і завідувач кафедри музики ЧНУ імені Юрія Федьковича, художній керівник і головний диригент Заслуженого Академічного Буковинського ансамблю пісні і танцю, з яким творив мистецький літопис Буковини понад п’ятдесят років.
Сьогодні ансамбль з гордістю носить Ім’я свого славетного керманича, якому цьогорічної благодатної осені – виповнилось би 90 літ. Серед численних авторських збірок Андрія Кушніренка – калиновими кетягами уквітчана особлива збірка – «ТОБІ СПІВАЮ, УКРАЇНО» – саме таку назву має вечір пам’яті АНДРІЯ КУШНІРЕНКА, який відбудеться 28 ЖОВТНЯ в залі філармонії.
«Україно, любов моя», «Зореслава», «Буковинський вальс», «Пою коня при Дунаю», «Горить моє серце» – пісні Андрія Кушніренка на вірші М.Ткача, Ю.Федьковича, Л.Українки, М.Бакая – звучатимуть у концертній програмі. Лунатимуть мелодії і пісні в обробці композитора, музично-хореографічна композиція «Червона калина» у постановці легендарного Дарія Ластівки з текстовим супроводом, написаним Андрієм Миколайовичем, неповторні у своїй оригінальності, колоритні «Веселкові передзвони» – знаменита постановка заслуженого артиста України Леоніда Сидорчука.«Єднаймося, браття, в цю лиху годину, ворога здолаєм, ми – за Україну» – співають життєствердно і переможно артисти ЗАБАПІТ імені АНДРІЯ КУШНІРЕНКА і запрошують на огорнуте національними мотивами гостинне «Буковинське подвір’я» (композиція створена талановитими учнями Великого Маестро), запрошують єднатися разом у нерозривному, нездоланному, родинному колі, у якому – і нації нашої код, і традиції, і глибоке коріння, і гідність, і воля… І полине високо у піднебесся – «Любіть Україну» – пісня, створена Андрієм Кушніренком на вірші Володимира Сосюри (соліст – Народний артист України – Ярослав Солтис у супроводі симфонічного оркестру) – «…любіть Україну, в труді і в бою, як пісню, що лине зорею, всім серцем любіть Україну свою, і вічні ми будемо з нею» – «ТОБІ СПІВАЮ. УКРАЇНО»!
Квитки за посиланням:

peredplata