У Чернівцях визначили імена цьогорічних лауреатів Міжнародної премії імені Ольги Кобилянської

Визначено імена цьогорічних лауреатів Міжнародної премії імені Ольги Кобилянської. Про це повідомила співголова організаційного комітету, письменниця та громадська діячка Віра Китайгородська.
 
Так, переможницею у номінації «Популяризація буковинського народного мистецтва у світі» стала Настасія Марусик із Чикаго, США.
 
Доцентка кафедри української літератури Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Валентина Чолкан стала кращою у номінації «Публічні лекції про українських митців».
 
Майстриня Ольга Назар-Ровецька із міста Сокаль на Львівщині отримала премію за серію писанок із трипільськими символами.
 
Художник, волонтер Дмитро Коваль , завідувач кафедри живопису та образотворчого мистецтва ФКМД КНУТД, переміг у номінації «Творчий проект «Сни моєї любові».
 
А воїн ЗСУ та художник Ігор Талалай створив серію портретів Ольги Кобилянської.
 
Церемонія вручення премії відбудеться 28 листопада о 12:00 у конгрес-холі готелю «Буковина».
 
Літературно-мистецьку премію імені Ольги Кобилянської засновано у 2006 році редакцією газети «Буковинське віче» та Готельним комплексом «Буковина». Присуджується вона щороку за найкращий літературний, художній або публіцистичний твір, наукову розвідку про життєдіяльність сучасної жінки в Україні, становище її в суспільстві, ситуацію щодо гендерної політики в державі.
 
Джерело: Чернівецька обласна рада
 

peredplata