У Новорічну ніч на сцені Євромайдану можуть виступити Modern Talking та Pink Floyd

У Новорічну ніч на сцені Євромайдану можуть виступити Modern Talking та Pink Floyd. Про це заявили коменданти Євромайдану, кажуть, що ведуть з цього приводу переговори. Тим часом на головну площу країни привозять ялинки, прикраси та готують новорічне меню. Відсвяткувати 2014 з мітингувальниками мають намір чимало українців: навіть ті, хто давно живе за кордоном.

Журналіст, «5 канал»: «Барикади, намети, канапки та каша, таким буде новий рік на Євромайдані. Буквально пропахнути димом та революцією запрошують сюди євро активісти».

Без ковзанки, зате із барикадами та куренями. Головна ялинка країни – прикрашена не іграшками, а прапорами і плакатами. Цьогорічний новорічний Майдан – дихає євронастроєм.

Протестуючий: «Ми ж Європа, це Європа, люди добрі!»

Подивитися на протестний Київ уже європейськими очима приїде й Степан. Більше трьох років він живе і працює в Ірландії. Але вирішив – 2014-ий зустріне обов’язково на Майдані Незалежності.

Степан Чоп: «Хотілося бути частинкою, власне, тих подій, так склалося життя, що на даний момент я не можу бути постійно в Україні, тому хотілося просто якось долучитися до цього дійства, до єднання всіх людей під час святкування Нового року».

Тутешню атмосферу на домашнє святкування не проміняє і сім`я Дончуків. Родина часто приходить на Євромайдан вечорами. Тож сумнівів щодо того, де ж будуть новорічної ночі – не було.

Тарас Дончук, киянин: «Найголовніше відчуваєш себе українцем, гордість за націю, оце є, це точно, це факт».

Любчика і Мирчика на Новий рік теж приведуть на революційну ялинку. На Євромайдані – вони вже наче вдома.

Галина Рябцева, няня: «Щоб вони згадали, як виростуть, що вони приймали хоч маленьку, але учать. в цих подіях. і ялинка така їм теж дуже сподобалась і вони трошечки відчувають і чують розмови дорослих і знають, що Янукович це не дуже добре».

Через події на Майдані вперше на рідну землю своєї матері – американець Антон. Уже 2 тижні тут. І Новий рік хоче зустріти на головній площі країни.

Антон Лінордес, американець: «Мене вражає патріотизм, гордість і те, як люди виражають свою громадську позицію. Мені тут подобається».

Росіянам романтика євромайдану не до смаку. Налякані повідомленнями своїх ЗМІ.

Перший росіянин: «В центре Киева сегодня кипели нешуточные страсти».

Другий росіянин:«Люди просто ходят по Крещатику, такое ощущение, чо они просто опьянены вот этим состояние беззакония».

Північні сусіди – скасовують новорічні тури до Києва.

Світлана Шуст, керівник екскурсійного відділу туристичного агентства:«Те люди, которые аннулируются, они просто переносят поездку на более позднее время».

І дарма, – кажуть євромітингувальники. У новорічній програмі – концерти, танці та частування. І головне – компанія душевна і щира.

Перший протестуючий: «Да тут кожній другий уже друг, всі дуже позитивно налаштовані».

Другий протестуючий: «Ось у нас тут така іграшка, дивись, кращої більше ніде нема».

Третій протестуючий: «Це супер, це – Слава Богу, що я дожила і побачила таку ялинку».

Четвертий протестуючий: «Я буду тут пока, Янукович не дасть задню».

Євгенія Таганович, «5 канал»

peredplata