У Чернівцях презентували роботи з колекції «Івасюк. Я хочу, щоб збулась Любов. Стежками його пісень»

У виставковій залі Чернівецького обласного меморіального музею Володимира Івасюка презентували роботи з колекції «Івасюк. Я хочу, щоб збулась Любов. Стежками його пісень». Це 20 творів провідних українських художників, 13 з яких музею подарували навесні, а ще 7 – доповнили колекцію безпосередньо перед відкриттям.
«Ошатний мистецький дарунок є проявом великої любові, шани до постаті Геніального Маестро, авторки проєкту, натхненниці численних благодійно-просвітницьких проєктів, львів’янки Олени Білоус і 17-ти митців з різних куточків України та приурочений 75-річчю від дня народження композитора Володимира Івасюка», – повідомляють в установі.
До музейного зібрання ввійшли роботи таких митців: Володимира Патика, Галини Отчич, Оксани Андрущенко, Вікторії Шатковської, Ігоря Колісника, Олени Білоус, Євгена Безніска, Олени Яросевич, Марії Мартиненко-Гупало, Олександра Охапкіна, Романа Яціва, Богдана Салія, Віталія Гайдара, Ольги Федорук, Костянтина Марковича, Тараса Лозинського та Оксани Романів-Тріски. Усі учасники відзначені подяками Чернівецького обласного меморіального музею Володимира Івасюка.
 
Інформація про авторку проєкту «Івасюк. Я хочу, щоб збулась Любов. Стежками його пісень» Олену Білоус:
Олена Білоус народилася в місті Кам’янка-Бузька. Закінчила Львівський національний медичний університет ім. Данила Галицького, факультет фармації. Не зважаючи на те, що аптекарка за фахом, за покликанням – мисткиня. Упродовж останніх десяти років пов’язує своє життя з волонтерством, мистецтвом і літературою. Пані Олена – ідейна натхненниця та авторка численних благодійно-просвітницьких проєктів, присвячених пам’яті митрополита Андрея Шептицького, Софії з Фредрів Шептицької та Патріярха Йосифа Сліпого.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

peredplata

Залишити відповідь