СТАРОСТА НАПЛЮВАЛА НА ВОЛЮ ГРОМАДИ!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++*
Староста села Василівка ВІДМОВИЛА громаді у наданні доступу до їх Будинку культури для голосування про вихід з московської окупації, незважаючи на ДОЗВІЛ ОВА!
Подібні ситуації були і з Будинком культури у с. Шибутинці, і в самих Сокирянах, де голова ОТГ Василь Козак просто ПОСЛАВ громаду міста проводити у БУДЬ-ЯКОМУ ІНШОМУ БУДИНКУ ПО СЕЛАХ РАЙОНУ, а в Сокирянах сокирянській громаді НЕ ДОЗВОЛИВ!
Ми знаємо, що Козак Василь не тільки сам системно зневажає ПЦУ і ЖОДНОГО РАЗУ НЕ ПРИЙШОВ НАВІТЬ НА ПОХОРОН ВОЇНА, якщо його хоронили священники ПЦУ!
Він також такі ж установки роздає і підлеглим йому старостам сіл ОТГ, де він відчуває себе “ГАСПАДІНОМ”. Він напевно забув, що сокирянці і жителі сіл Сокирянської ОТГ не його раби, чи кріпаки, а вільні люди!
Саме тому ми бачимо системний спротив і залякування з його боку службовців, вчителів та працівників бюджетної сфери. Вчителі скаржаться на системний тиск і погрози у випадку підтримки ПЦУ.
Також у Сокирянській ОТГ грубо порушується ЗАКОН ПРО ДЕКОМУНІЗАЦІЮ! Як у самих Сокирянах, так і по селах ОТГ старанно підмальовують на радянських пам’ятниках червоні зірки та інші рудименти радянської окупації!
У с. Селище, наприклад, взагалі УКРАЇНСЬКИХ ВОЇНІВ (уже 5!) хоронять під радянською символікою і червоним прапором!
На численні зауваження влада НЕ РЕАГУЄ!
На 20 жовтня 2024 року на 12 годину анонсовано проведення Парафіяльних зборів Релігійної громади щодо зміни канонічної підлеглості та переходу до ПЦУ. З метою належного проведення такого мирного заходу було направлено звернення на Чернівецьку ОВА та отримано відповідне ПОГОДЖЕННЯ. Захід було заплановано провести у приміщенні Будинку Культури с. Василівка, про що було повідомлено в Оголошенні про проведення Парафіяльних Зборів.
Разом з тим, на звернення представників ініціативної групи до старости села Василівка щодо надання частини приміщення Будинку Культури для проведення таких Зборів, староста, під приводом різних відмовок, – ВІДМОВИЛА у можливості проведення таких зборів у приміщенні Будинку Культури.
Звертаю Вашу увагу, що відмовлено не просто одній окремій людині, відмовлено цілій Громаді у можливості реалізації її законного права на зміну канонічної підлеглості відповідно до ст.8 ЗУ Про свободу совісті.
З огляду на вище викладене НАГОЛОШУЮ на тому, що Парафіяльні збори, ПОГОДЖЕНІ Чернівецькою ОВА та ВІДБУДУТЬСЯ відповідно до оголошеної дати та часу. ТОМУ звертаюся до всіх жителів сіл Василівка та Розкопенці проявити найвищий рівень громадянської свідомості та прийти на парафіяльні збори!
Реєстрація з 12.00 до 14.00. Початок Зборів – 14-00
Для участі ОБОВ’ЯЗКОВО потрібно мати
• Паспорт громадянина з місцевою пропискою або
• ІD карта з витягом з Єдиного демографічного реєстру або такі відомості з порталу Дія
Проявімо взаємну ввічливість та повагу! Дотримуймось загальноприйнятих правил та норм поведінки! А органи державної влади, прошу перевірити місцеву владу Сокирянської ОТГ, щодо протиправних дій з її боку!

peredplata

Залишити відповідь