Чернівецькі туроператори проігнорували фестиваль березового соку

Чернівецькі туроператори проігнорували фестиваль березового сокуЧернівецькі турфірми поки що не хочуть заробляти на внутрішньому – сільському зеленому чи подієвому – туризмі, – інформує кореспондент «Чернівці. Коментарі».

В селі Банилів-Підгірний Сторожинецького району відбувся фестиваль березового соку, – зі значним відхиленням від сезону. Але й сонячна погода та мальовнича природа передгір`я не змогли привабити значну кількість туристів.

В Банилові Підгірному громадські організації з місцевою владою та підприємцями мали намір продемонструвати Буковину вкотре, як привабливий для туристів регіон, – каже керівник громадської організації «Буквиця» Марина Коняк:
\”Основна мета фестивалю – це залучення туристів. Іноземних, українських, з західної України, з Східної України. Тому що фестивалі такого плану, гастрономічні фестивалі, проводяться в Закарпатті, в Івано-Франківську. У Чернівецькій області – це перший такий фестиваль саме гастрономічного напрямку\”.

Проте з усіх туроператорів і туристичних фірм, яких, за різними даними, на Буковині близько 800, фестиваль березового соку підтримала лиш 1.

З Чернівців приїхало 2 автобуси туристів, більша частина яких – волонтери фестивалю: пластуни та активісти «Буквиці». Вони провели майстер класи з декоративного мистецтва, гралися з маленькими гостями фестивалю, вихованці фотостудій фіксували все на фотокамери.

Медом, копченою рибою та, власне, березовим соком, щоправда, вже не свіжо зібраним, а переробленим, торгували підприємці.

Однак, простора галявина у березовому лісі поблизу Банилова Підгірного могла б умістити вдесятеро більше люду, якби організатори, серед яких було й чимало бізнесменів, подбали про ефективну рекламу, а для розваги гостей запросили, окрім представників влади та народних творчих колективів, хоча б кілька етнічних гуртів.

Фестиваль березового соку вирішили провести аж тепер – на початку травня через несприятливу погоду в сезон збирання соку – його переносили кілька разів.

Джерело

peredplata