Патріарх Філарет назвав можливу дату надання Томосу – 9-10 жовтня

Рішення про створення незалежної української церкви може бути прийняте вже наступного тижня

Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП) Філарет заявив, що рішення про Томос може бути прийняте вже на наступному тижні. Про це він сказав “5 каналу” під час інтерв’ю, передає РБК-Україна.

За його словами, після рішення про Томос одразу буде скликаний Об’єднавчий Собор.

“Я думаю, що ми затягувати не будемо скликання самого Собору. Якщо Томос буде прийнятий 9-11 жовтня цього року, то в жовтні місяці ми можемо скликати цей собор. Якщо ж Томос буди прийнятий пізніше, то, звичайно буде скликаний пізніше, але в цьому році ми сподіваємося, що все це звершиться”, – сказав Філарет.

Нагадаємо, раніше Філарет заявляв, що Указ Вселенського патріарха про надання автокефалії УПЦ отримає новий глава УПЦ, якого оберуть на Об’єднавчому Соборі.

Об’єднавчий собор буде складатися з архієреїв Київського патріархату – це 41 архієрей, 12 архієреїв Автокефальної церкви, 10 архієреїв Московського патріархату.

Додамо, що “Неурядова організація верховенство права” проти президента України Петра Порошенка подала позов в суд за те, що він звернувся до Вселенського Патріарха Варфоломія для надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні.

peredplata