Пречиста Богородиця любить нас

У Чернівецькому художньому музеї впродовж усього двох днів, а саме – 8 та 9 лютого, з 10 до 17-ї години мешканці міста та гості можуть побачити чудову виставку сучасних ікон-картин художника Олександра Охапкіна з колекції Ольги Богомолець. Виставка відбувається за сприяння кандидата на пост Президента України Ольги Богомолець.

Це зібрання з кількох десятків неповторних творів сучасного іконопису приховує в собі неймовірно потужну позитивну енергію. Можливо тому, що на полотнах  – зображення Пресвятої Богородиці з дитям – Ісусом. У інтерпретації художника Олександра Охапкіна кожне зображення – неповторне, на кожному – промовисті почуття Пречистої діви Марії. Автор знайшов дуже цікавий і оригінальний, український стиль своїх картин-ікон. Він додав на полотно українські квіти, вишиванки, рушники. Окремі картини  – це канонічне зображення Богородиці. Інші – авторські, але такі чисті й промовисті, що їх беззастережно можна причислити до ікон.

У кожного народу світу, що сповідують християнство, свої уявлення про Ісуса Христа, Пречисту Його Матір. Олександр Охапкін створює безмежно багатогранний образ української Діви Марії.

Доктор медичних та філософських наук Ольга Богомолець збирає ікони протягом 35 років. У замку „Радомисль” на Житомирщині вона створила перший у світі музей домашньої ікони різних регіонів України, в якому – 5000 експонатів XVI-XX ст..

Ольга Богомолець не раз переконувалась у животворності української домашньої ікони. Особливо вони заворожують маленьких пацієнтів, які  відчувають тепло й світло, що їх випромінює лик Богородиці.

 

peredplata