У Чернівцях виходить у кінопрокат альманах короткометражних фільмів УКРАЇНСЬКА НОВА ХВИЛЯ

З 25 квітня у Чернівцях виходить у кінопрокат альманах короткометражних фільмів УКРАЇНСЬКА НОВА ХВИЛЯ: Красиві двадцятилітні, який випускає київський Довженко-Центр.

Фільми можна буде переглянути у кінотеатрі Кінопалац (вул. Університетська, 10).

Один із найтитулованіших фільмів програми, який зараз бореться за премію “Оскар” 2020 року – “Штангіст”, зняв режисер Дмитро Сухолиткий-Собчук, родом з Чернівців. Саме в Чернівцях за сюжетом відбуваються дії стрічки.  

КРАСИВІ ДВАДЦЯТИЛІТНІ збірка найкращого українського короткометражного кіно 2018 року, відзначеного нагородами престижних українських та міжнародних фестивалів. Усі автори – молоді амбітні режисер(к)и, які задають нові тренди в українському сучасному кіно та змінюють його сприйняття у світі. До альманаху увійшли топові стрічки ключових жанрів – комедії, трагікомедії, драми, анімації, документального кіно, які об’єднав мотив персональних дилем «маленької людини».

Як і в однойменному культовому романі польського письменника Марека Гласка, Красиві двадцятилітні «Української нової хвилі» опиняються у вихорі буремних часів, які стають тлом для прийняття складних рішень та відповідальності у невідворотному процесі дорослішання.

peredplata