У Чернівцях безкоштовно покажуть виставу ШРАМИ

Прем’єра вистави “Шрами”, створеної на основі реальних історій, відбудеться у Чернівцях 28.11 о 18:30 ( Будинок офіцерів, площа Театральна, 6) в Міжнародний день ліквідації насильства щодо жінок.

“Шрами” – це реальні історії українських жінок та їхніх фізичних і душевних ран, які так і не змогли загоїтися. Насильство може бути різним: психологічним, економічним, фізичним, сексуальним, але найстрашніше те, яке маскують під щось прийнятне. Те, яке замовчується.

На жаль, гендерно зумовлене насильство в Україні є широко розповсюдженим та систематичним явищем, про яке повідомляє лише кожна 3 постраждала. Страх, що розповідям не повірять, і ганьба, якою таврують постраждалу від насильства – але не злочинця, – змушують мовчати і приховують справжню кількість випадків насильства. Лише визнання проблеми, обговорення та звернення по допомогу зможе розірвати коло насильства і змусити суспільство реагувати – захищати, попереджати, діяти. 

Вистава “Шрами” – саме про це – про насильство, яке важко розпізнати на перший погляд і яке залишає по собі фантомний біль на довгі роки.

“Сексуальне насильство все ще нормалізовано та закріплено в нашому соціумі, що призводить до того, що 15 мільйонів дівчат-підлітків у всьому світі пережили насильницький секс. Навіть якщо ми цього не усвідомлюємо, ми щодня є свідками та спостерігачами цієї «культури зґвалтування», оскільки нас оточує мізогіністична мова, байдужість до згоди чи гламуризація насильства на екрані.

Половина українців вважає, що зґвалтування є виною жінки, якщо вона вживала алкоголь. Це показує що звинувачення жертви у насильстві, тривіалізація зґвалтування та стигма, з якою стикаються ті, хто пережив насильство, є занадто поширеними явищами. Під час кампанії “16 днів” і за допомогою цієї п’єси ми закликаємо людей з усіх верств життя дізнатися більше, змінювати випадки об’єктивації і применшення жінок, та виступити проти поширеної культури зґвалтування!” – Анастасія Дівінська, представниця ООН Жінки в Україні.

Історії “шрамів” зібрала драматургиняКіра Малініна, режисерка проекту –  Наталка Сиваненко, художниця – Леся Головач.

Актриси: Анна Кузіна, Анна Абрамьонок, Наталка Кобізька, Марина Сердешнюк

 

“Для “Дикого театру” важливо робити відверті і чесні проекти, проекти, що можуть надихнути людей на зміни у житті. “Шрами”  цікаві тим, що створені з реальних історій, якими з нами поділились жінки різного віку з різних куточків країни. І виявилось, що не важливо, зі Сходу ти чи з Заходу, 16 тобі чи 54 – рубці від насилля болять однаково”- Ярослава Кравченко, засновниця Дикого театру, адвокатка руху HeForShe в Україні

 

“Шрами” – спільний проект Дикого Театру та ООН Жінки в Україні, що реалізовано в рамках всесвітньої кампанії 16 Днів активізму проти ґендерно зумовленого насильства, що починається 25 листопада, в Міжнародний день ліквідації насильства щодо жінок, і триває до 10 грудня, Дня прав людини.

 

Для акредитації на виставу, а також за додатковою інформацією та коментарями, просимо звертатись за адресами wildtheatre.ua@gmail.com 0506406890

 

Реєстрація на виставу

 

28.11 18:30 – Чернівці – Будинок офіцерів, площа Театральна, 6

реєстрація https://forms.gle/BhZ6kJHh1B1jxTBP6

 

peredplata