У вбитого карпатського мольфара з’явився послідовник

У вбитого карпатського мольфара з’явився послідовникУ відомого івано-франківського мольфара Михайла Нечая, який був убитий влітку минулого року релігійним фанатиком, з’явився учень

Як повідомляє «Сегодня», послідовником Нечая вважає себе 52-річний художник і колишній танкіст, киянин Олексій Григораш.

«Незадовго до загибелі Нечая я привіз йому в подарунок свою картину, на якій був зображений козак Мамай, і сказав, що хочу бути його учнем. Він дав згоду», – повідомив Григораш.

За його словами, дивовижні здібності мага Нечая він отримав після його подарунка – книги з карпатської магії, а завершився процес передачі магічного дару після смерті мольфара. Правда, розповідає Григораш, він заплатив за це дорогу ціну – раптово помер його брат.

Григораш стверджує, що тепер мольфар допомагає йому лікувати людей, а коли він читає молитву, то бачить мольфара і може поставити йому будь-яке запитання.

Втім, Григораш каже, що первісні навички цілительства він отримав від своєї бабусі, яка жила в Полтавській області та лікувала людей за допомогою замовлянь і молитви.

А ось вдова трагічно загиблого мольфара Михайла Нечая, Ганна, сумнівається, що її чоловік комусь передав свій дар. За її словами, Нечай справді шукав учнів, які хотіли б допомагати людям, а не думали лише про гроші.

«Я пам’ятаю Григораша, він приїжджав до чоловіка кілька разів і хотів стати його учнем, але Михайло сказав, аби той почекав, мовляв, йому потрібно поміркувати в печері щодо цього. Всього було двоє таких охочих. Але Михайло, подумавши, обом відповів відмовою і, виходить, нікому не передав своїх здібностей» – розповіла Ганна.

Як повідомляли «Коментарі», мольфар Нечай був зарізаний вранці 15 липня у власному будинку в селі Верхній Ясенів Верховинського району. Його вбивця – психічно хворий львів’янин зарізав мага в його будинку за те, що той, на його переконання, сповідував язичництво, а не християнство.

«Сегодня»

peredplata