Перший форум бібліотекарів у Чернівцях

У п’ятницю, 28 вересня, в приміщенні обласної філармонії відбувся Перший обласний форум бібліотечних працівників. Цьогорічне обговорення проблем та успіхів буковинських бібліотек було присвячене сільським бібліотекам, діяльності інтернет-центрів у бібліотеках та питанням модернізації принципів роботи закладів для приваблення читачів.

Перший форум бібліотекарів у Чернівцях

Якщо доповіді учасників у цифрах виглядали доволі песимістично. Наприклад, Світлана Кравченко, головний бібліотекар відділу наукового аналізу та розвитку бібліотечної справи Національної парламентської бібліотеки України, запрезентувала статистичні дані щодо роботи бібліотек у нашій області в порівнянні з іншими в Україні. Загалом цифри щодо відвідування, книговидачі та ін. не вельми відрізняються від попередніх років, вражає відсоток оновлення фондів районних бібліотек: 1, 7 % за останні роки та у комірці комп’ютеризації, із залученням двох іноземних грантів, значиться цифра 15 навпроти рядка «сайти бібліотек».

Зате заступник голови ОДА В. Тимерівський та голова управління культури області І. Петрусяк щиро всміхаються і вітають бібліотечних працівників. Чи то з професійним святом, чи то з перевагою нових надходжень періодики до сільських бібліотек над новими книжками, чи то з міцною надією на молитви, завдяки яким не завалились поки приміщення деяких закладів.
Вл. інф.

peredplata