Симфонічному оркестру обласної філармонії виповнилося двадцять років

Симфонічному оркестру обласної філармонії виповнилося двадцять роківЦього року академічний симфонічний оркестр Чернівецької обласної філармонії святкує 20-річний ювілей. У листопаді 1992 року у Чернівцях відбувся перший концерт симфонічного оркестру. У 2008 році оркестру присвоєно звання «Академічний». Сьогодні у ньому працює 80 осіб – це цілі династії, юні випускники училища, консерваторії. Відрадно, що у колективі ювілярів продовжують творити 12 митців, які давали перший концерт. З оркестром воліють працювати кращі диригенти. З 2000 року ним керує заслужений діяч мистецтв України Йосип Созанський.

Привітав ювілярів на святковому концерті у переповненій філармонійній залі перший заступник голови обласної державної адміністрації Георгій Галиць: «Колектив симфонічного оркестру обласної філармонії гідно представляє буковинський край та Україну у світі. Гастролюючи в Україні та за її межами, беручи участь у міжнародних музичних фестивалях, наш оркестр завжди отримує позитивні відгуки та овації, виконуючи оригінальні та складні симфонічні твори. У його репертуарі – повний набір концертів світової музичної класики».
З нагоди 20-річчя від дня створення академічного симфонічного оркестру обласної філармонії Георгій Галиць вручив ювілярам почесні грамоти обласної державної адміністрації та подарував широкоформатний ксерокс.

peredplata