Фольклорний фестиваль «Буковинські зустрічі» відбудеться цьогоріч на території чотирьох держав

Найбільший міжнародний фольклорний фестиваль у Європі «Буковинські зустрічі» відбудеться цьогоріч на території чотирьох держав – Польщі, Угорщини, Румунії та України.

Договір про його проведення підписали голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук та країни-учасниці заходу.

– Європейська культурна картина неможлива без буковинських фарб. Саме культура є головним інструментом для єднання і відчуття спорідненості між людьми, – зазначив Сергій Осачук.

Голова ОДА також анонсував вихід великого альбому «Смаки Буковини» та закликав європейських партнерів поділитися своїми унікальними рецептами буковинської кухні.

Фестиваль «Буковинські зустрічі» цього року відбудеться уже 32-гий раз. Улітку його прийматимуть польські міста Ястров’є, Піла, Любань та Дзержонюв, а також угорський Боньгад, румунський Кимпулунг Молдованеск та українські Чернівці. Торік захід відбувався онлайн. Організатори висловили сподівання, що 2021-го епідемічна ситуація дозволить провести зустрічі традиційно.

Довідка

Міжнародний фольклорний фестиваль «Буковинські зустрічі» започаткований у 1989 році нащадками вихідців із Буковини у Польщі, у містах Піла та Ястров’є, які зберегли автентичний буковинський фольклор, традиції та культуру.

Головний організатор, директор фестивалю – Збігнєв Ковальський.

Чернівецька область приєдналася до фестивалю у 1999 році. З того часу захід  щорічно відбувається у Чернівцях та населених пунктах області за участю українських, польських, румунських, угорських (в минулі роки – молдовських та словацьких) народних колективів.

peredplata