У Чернівцях стартує Дитячий фестиваль «Наш чудовий СонцеСвіт!»

ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ   

ВСІ ДІТИ  – РІВНІ!  ВСІ  – ТАЛАНОВИТІ!

В Чернівцях 2 червня ц.р.стартує регіональний  Дитячий інклюзивний культурно – мистецький фестиваль «Наш чудовий СонцеСвіт!». Учасниками цьогорічного Фестивалю, який відбудеться вже втретє,  стануть  понад 500 учасників   – школярів міста Чернівці та Чернівецької області, в т.ч., близько 200 дітей з особливими освітніми потребами та різними нозологіями інвалідності.

Метою Фестивалю є  створення рівних умов, рівного доступу людей з особливими потребами до культурно – мистецьких заходів та подій, сприяння інклюзивності в культурних та творчих секторах, широкого залучення дітей з інвалідністю до культурно-мистецьких заходів, подій, створення умов для вільного відображення власного світосприйняття  засобами мистецтва та розбудова  засад інклюзивного толерантного суспільства.

У рамках Фестивалю відбудуться  наступні заходи :

2 червня, початок о 13:00 (до  14:30), Дворик Ратуші, Чернівецка міська рада

Відкриття регіонального Дитячого інклюзивного культурно – мистецького фестивалю «Наш чудовий СонцеСвіт!»

 Відкриття інклюзивної виставки живопису та малюнку «Мистецтво долає бар’єри!» Понад 100 малюнків та живописів створені  дітьми з особливими освітніми потребами,  з різними нозологіями інвалідності.

Нагородження маленьких художників дипломами та вручення їм подарунків.

Флеш моб «Всі діти – рівні! Всі талановиті!

Учасники заходу – 150 школярів, в т.ч. з особливими освітніми потребами та інвалідністю з Чернівців та Буковини. 

3 червня, початок о 13:00 (до  15:00),  Дворик Ратуші, Чернівецка міська рада

Другий  інклюзивний поетичний конкурс читців “СловоМрій” 

30 дітей з особливими освітніми потребами, діти з інвалідністю, які навчаються в ЗОШ міста Чернівців та Чернівецької області, які виховуються в дитячих будинках, дитячих будинках сімейного типу, шкіл – інтернатів, інклюзивно – реабілітаційних центрах,  інклюзивно – ресурсних центрів міста та області продемонструють свої таланти читців.

Нагородження учасників конкурсу дипломами та вручення їм подарунків

4 червня, початок о 13:00  (до 15:00),  Дворик Ратуші, Чернівецка міська рада

Великий концерт “СонцеСвіт один для всіх!”

Учасниками концерту стануть близько 100 дітей, в т.ч. до 70 дітей  з особливими освітніми потребами, діти з інвалідністю, творчі колективи, студії міста Чернівці та Чернівецької області. 

Нагородження учасників фестивалю дипломами та вручення подарунків

8 червня (вівторок), початок о 13:00  (до 14:30),  Чернівецька міська рада, 105 кабінет

Зустріч партнерів регіонального ІІІ Дитячого інклюзивного культурно – мистецького фестивалю «Наш чудовий СонцеСвіт!» за участі членів оргкомітету, партнерських громадських, благодійних організацій, державних, комунальних установ та закладів освіти,  представники ЗОШ, соціального захисту, представників ЗМІ. Вручення подяк партнерам Фестивалю. Демонстрація створених інклюзивним культурно – мистецьким центром «Чернівці» соціальних промо відео роликів “Всі діти рівні! Всі талановиті! “(2018); “Світ наших Мрій” (2019).

Партнери Фестивалю:

Чернівецька обласна адміністрація, департаменти освіти та культури ОДА,  представник уповноваженого з прав осіб з інвалідністю в Чернівецькій ОДА,  Чернівецька міська рада, управління освіти та культури ЧМР, представництво Дитячого фонду України в Чернівецькій області, Всеукраїнський центр реабілітації осіб з інвалідністю «Віра, надія, любов»,  інклюзивно – ресурсні центри міста Чернівці та Чернівецької області, Товариство людей з інвалідністю «Мрія», Чернівецький обласний центр естетичного виховання «Юність Буковини», Центр культури «Вернісаж», ГО «Миле Сонечко», Буковинський центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю «Особлива дитина»,

ДоброДари фестивалю:

Чернівчани, Буковинці, Всеукраїнське об’єднання благодійників  «Твори Добро Україна 2021», представництво Дитячого фонду України в Чернівецькій області, ГО «Товариство людей з інвалідністю «Мрія», ГО «Миле Сонечко»,  видавничий дім «Букрек», Дитяче арт – видавництво «Чорні вівці», СК «Карда»,  Управління державної служби з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області, ГО «Спортивний клуб «Карамболь», Арт студія «PARNUS», магазин «Рукавичка».

 

 

 

peredplata