Зламані лави та гори сміття: як відпочивають буковинці

Зламані лави та огорожа, понівечені альтанки і столи, гори сміття, неначе навмисне розкидані територією, залишки застілля. Так виглядає рекреаційний майданчик на території Сторожинецького лісництва після компанії відпочивальників.

«Ми повідомили правоохоронців про нищення державного майна і винні будуть покарані», – каже головний лісничий державного підприємства «Сторожинецьке лісове господарство» Василь Романюк.

Як ідеться у повідомленні пресслужби Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства, лісівники Буковини роблять усе можливе, щоб відпочинок був безпечним, зручним та затишним. Щороку створюють до десятка нових та ремонтують вже збудовані рекреаційні пункти. Розміщують їх, як правило, в найбільш відвідуваних місцевими жителями ділянках лісу.

Розбудовуючи мережу зон відпочинку, лісівники враховують усі дрібниці – у таких місцях зведені ошатні альтанки, дерев’яні накриття, столи зі зручними лавками. Камінні мангали та спеціально облаштовані місця для розведення вогню убезпечують від пожеж. Крім того, в деяких рекреаційних пунктах є навіть дитячі майданчики з гойдалками та пісочницями.

Переймаються лісівники й засміченням зелених масивів, тож обладнують в зонах для відпочинку місця для скупчення непотребу.

Натомість просять шанувати створену ними і природою красу, не нищити її і не смітити.

peredplata