Чернівцям ковалі до Дня міста подарували овець: одна з сурмою, друга з книжкою

У Чернівцях ковалі виготовили овець, які пов’язані з історією міста. Дві скульптури подарували до Дня міста, однак згодом планують розробити більше екземплярів, які встановлять у Чернівцях.

Про це  розповів коваль Андрій Хорт повідомляє Суспільне..

Кованих овець створюють два майстри — Андрій та Ігор. Вони вирішили виготовити скульптури, адже за однією з міських легенд, назва міста походить від чорних овець, які паслись на пагорбах. Також тварин декорують відповідно до подій та людей з історії міста.

Ковалі подарували Чернівцям металевих овець, які пов'язані з історією міста. Як їх створювалиСуспільне Буковина. Ковалі виготовляють одну з овець, яку подарують місту. Їй роблять “шерсть” зі шматків металу.

Одна з овець зроблена в пам’ять сурмача ратуші, який щодня в обід виконував пісню “Марічка”. За словами коваля Хорта, цю традицію вони хотіли зобразити, тому одна з овець тримає сурму у копитах. Її встановлять біля ратуші. Для виготовлення однієї скульптури треба майже 400 кованих деталей.

Ковалі подарували Чернівцям металевих овець, які пов'язані з історією міста. Як їх створювалиСуспільне Буковина. Коваль виготовляє “тіло вівці”.

Іншу скульптуру розташують біля Чернівецького національного університету. Вона символізуватиме знання, які отримують у вищі. Виріб задекорували книгою та шапкою випускника вишу.

Ковалі подарували Чернівцям металевих овець, які пов'язані з історією міста. Як їх створювалиСуспільне Буковина. Скульптура вівці, яку встановлять біля університету.

За словами коваля Андрія Хорта, виготовлення скульптур пришвидшує комп’ютерне оцифрування. Деякі елементи обличчя виготовляли на станку. Ескізи малювали майстри.

Ковалі подарували Чернівцям металевих овець, які пов'язані з історією міста. Як їх створювалиСуспільне Буковина. Ескіз скульптури.

Скульптури овець — чотирнадцятий подарунок ковалів місту. Перший свій виріб майстри презентували до 600-річчя святкування міста. Тоді сконструювали велосипед на площі Пресвятої Марії. Впродовж 13 років дарували лавиці, ліхтарі. Останнім був пам’ятник двірнику на вулиці Кобилянської.

Джерело: Суспільне Буковина

peredplata