Буковинців закликають економити пальне через гострий дефіцит бензину

У Чернівецькій області, як і у багатьох інших центральних регіонах, наразі є гострий дефіцит палива, бензину.

Про це на брифінгу повідомив перший заступник начальника Чернівецької обласної військової адміністрації Богдан Ковалюк.

Пального немає на АЗС у достатній кількості, бо чимало логістичних шляхів, якими пальне постачали в Україну до нафтопереробних заводів і на заправки, зруйновано.

Росіяни часто бомблять саме нафтові сховища, аби знищити в Україні такий стратегічний ресурс, як пальне. Дефіцит пального спостерігатиметься доти, поки не налагодять нові шляхи його купівлі та доставки.

Певні трейдери закуповують паливо за кордоном. Для цього їм треба підписати нові контракти, отримати дозвіл на купівлю валют, оплатити, привезти і продавати. Це нелегкий та іноді тривалий процес.

Пальне, яке маємо, мусимо спрямовувати на першочергові потреби – армію, медицину, доставку продуктів харчування, а вже потім транспортні послуги для цивільного населення тощо.

Буковинців закликають економно і бережно ставитися до кожного літра наявного пального. Цінова політика роздрібних мереж буде різною, бо вони працюють з різними постачальниками.

“Триває війна. Наше завдання – сприймати ситуацію, не шукати винних, а докладати максимум зусиль для нашої перемоги”, – зазначив Богдан Ковалюк.

Джерело: Молбук

peredplata