27 пожежних авто та 50 тонн обладння прибуло на Буковину від Франції

Уряд Французької Республіки зібрав гуманітарну допомогу українським рятувальникам 🚒🇫🇷🇺🇦

Це, зокрема, 27 автомобілів та 50 тонн відповідного обладнання.

Їх скерують для потреб рятувальникі ДСНС України, які несуть службу у зонах бойових дій.

Аби передати машини та спорядження, на Буковину прибув Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Etienne de Poncins / Етьєн де Понсен.

У Чернівцях його зустріли заступниця Міністра внутрішніх справ України Мері Акопян (Мери Акопян), заступник Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Роман Примуш та начальник обласної військової адміністрації Сергій Осачук.

«Франція солідарна з Україною. Наші дипломати не покинули країну, посольство працює у Львові. Сьогоднішня церемонія передачі техніки – це також результат ефективної співпраці і відповіді на потреби України», – сказав Етьєн де Понсен.

Він також зазначив, що Франція й надалі допомагатиме Україні. Відтак другу поставку пожежно-рятувального обладнання планують вже у середині квітня цього року.

«Дякуємо вам та іншим європейським партнерам за допомогу, але вона у масштабах того свавілля, яке коїться у нашій державі, недостатня. Тому будемо надалі нарощувати співпрацю», – зазначила Мері Акопян.

Вона також наголосила на важливості підсилення потужностей рятувальної служби України, особливо у воєнний час.

«За місяць війни було здійснено 26 тисяч виїздів рятувальників, 10 тисяч випадків ліквідації наслідків після обстрілів, 15 тисяч пожеж. Працівниками ДСНС було ліквідовано 11 тисяч вибухонебезпечних предметів, з них 398 – авіаційних бомб. Ця служба наразі потребує підсилення технікою та іншими засобами», – сказала Мері Акопян.

За надану гуманітарну допомогу Уряду Французької Республіки подякував також начальник Чернівецької ОВА Сергій Осачук.

«Це світоглядна війна, виклик диктатора авторитарного режиму світу. Вірю, що допомога від Французької Республіки, яку ми отримували, отримуємо і будемо отримувати, трансформується до вищого політичного керівництва, які разом із світовими лідерами пам’ятатимуть заклик Президента України про закриття неба», – сказав Сергій Осачук.

МВС України
Ambassade de France en Ukraine

peredplata