Мер Чернівців розповів про роботу громадського транспорту в місті та пояснив причини збоїв в роботі

Роман Клічук про роботу громадського транспорту у Чернівцях
 
Після введення воєнного стану відбулися збої у роботі громадського транспорту.
На це є об’єктивні причини: вилучення та залучення транспортних засобів у перевізників для забезпечення військових потреб, мобілізація водіїв, збільшення пасажиропотоку, перебої з постачанням палива, а також комендантська година, через яку водії не мали можливості вчасно розпочати роботу, якісно провести санітарну обробку транспорту та його технічне обслуговування.
 
На жаль, через обмеження урядом капітальних видатків місто не може наразі розширювати муніципальний автопарк, зокрема призупинилась закупівлі 35 замовлених автобусів та оновлення тролейбусного парку.
 
Щоб налагодити роботу, ми щодня співпрацюємо з приватними перевізниками та шукаємо додаткові ресурси для забезпечення потреб мешканців. Станом на сьогодні роботу громадського транспорту в Чернівцях відновлено на 80%. Він курсує з 06:40 до 21:00 години.
 
Нагадую, що під час повітряної тривоги рух громадського транспорту заборонено. Водії повинні зупинитися на узбіччі дороги, проінформувати пасажирів про сигнал, вийти та рухатися до найближчого укриття, допомагаючи маломобільним групам населення.
 
Ставтеся з розумінням до можливих збоїв у роботі громадського транспорту. Ми робимо все можливе, щоб мешканці Чернівців комфортно пересувалися містом.

peredplata