Роман Клічук про зроблене за тиждень у Чернівцях

Розповiдаю про основнi результати нашої роботи в місті за цей тиждень:

📍Депутати міста Мангайм (Німеччина) проголосували за побратимські відносини з Чернівцями. Це крок назустріч плідній співпраці між нашими містами.

📍Ми продовжуємо роботу із переселенцями у сфері освіти та культури. Більшість з них все своє життя провели в російськомовному середовищі, тому в Чернівцях з’явилась ще одна можливість вивчення української мови. Резиденція Молоді, що по вулиці Головній, 41, розпочали проводити мовні курси для переселенців. Перше заняття відбулося 5 квітня.

📍У середу відвідав міську лікарню, перевірив як надається медична допомога мешканцям міста та переселенцям, поспілкувався з лікарями, котрі, як вимушені переселенці, тепер працюють у міській лікарні Чернівців. Відрадно, що наших медичних рятівників стає більше, аби медичні заклади могли допомогти кожному.

📍Провів прямий ефір та відповів на ваші запитання.
Дякую вам за активність! Час від часу буду виходити наживо, щоб ви знали про всі події міста.

📍Ви знали, що в Чернівцях виробляють радіатори і каналізаційні труби? Впевнений, що більшість не знали. В п’ятницю відвідав місцеве підприємство «Розма» і щиро був вражений обсягами виробництва та асортиментом товарів. Планую більше розповідати про бізнес у Чернівцях, який працює за умов війни.

📍Міська рада уклала договір щодо прибирання доріг із новим підрядником, який вже прибирає дороги і тротуари в Садгорі та на Гравітоні, і працюватиме й в інших мікрорайонах міста. Тож робимо все, щоб місто було чистим.

📍74 палети з одягом, продуктами харчування, засобами гігієни та матрацами були відправлені до громад у Київській, Житомирській та Донецькій областях. Ще 11 палетів гуманітарної допомоги отримали Вижницька і Глибоцька громади, які прийняли внутрішньо переміщених осіб із гарячих точок.

📍Справжня весна прийшла в Чернівці, тому з 8 квітня ми офіційно закінчили опалювальний сезон.

І нарешті, сьогодні ми провели першу толоку і дуже багато людей долучилося до прибирання сміття. Працювали не лише на визначених 9 локаціях, а й в інших частинах міста. Нагадаю, що міська рада забезпечувала всіх бажаючих інвентарем, контейнерами та вивозом сміття.

peredplata