Мер Чернівців про зроблене за тиждень

Коротко про головне на цьому тижні у дайджесті👇

✅Робочий тиждень розпочали з виконкому. Раніше ми виділили 2 млн грн на продуктові набори для переселенців, які проживають у місті Чернівці. Вирішили, що додатково виділимо ще 1 млн грн аби забезпечити всіх.

✅Офіційно прийняли гуманітарну допомогу від Червоного Хреста, якою поповнили міський резерв.
Отримали: цукор, сіль, крупи, рис, вівсяні пластівці та консерви на суму понад 1 млн грн.

✅Станом на кінець тижня у Чернівцях видали понад 30 тис довідок для вимушено переселених громадян, понад 33 тис отримали гуманітарну допомогу.

✅У місті-побратимі Саскатун провели благодійний ланч, на якому зібрали $250 тис. Ці кошти спрямують на медичне та рятувальне обладнання, засоби зв‘язку, дизельні генератори, протипожежне обладнання. Дякуємо нашим канадським друзям!🇨🇦🇺🇦

✅Чернівці відвідали представники Ради Європи, котрі опікуються питаннями біженців та переселенців. Обговорили питання розвитку бізнесу, гуманітарної допомоги, працевлаштування українцям, котрі змушені були залишити свої домівки через війну.

✅Власне з цією метою провели потужний бізнес-форум Re:локація Чернівці 2022. Адже навіть в умовах війни країна повинна працювати, створювати нові робочі місця, сприяти розвитку бізнесу й економіки.

✅У місті запрацювали два нових автобусних маршрути № 2 та № 2-А. Вони сполучатимуть житлові масиви по вул. Рівненській, Сторожинецькій та Воробкевича з центральною частиною міста.
Загалом містом курсують 8 автобусів по новим маршрутам.

✅Напередодні Дня Матері зустрівся з матерями загиблих українських Героїв. Відверто поговорили про соціальні та медичні потреби. Гарантував особистий контроль над вирішенням цих питань.

✅На спортивному фронті цей тиждень приніс нам перемоги. Чернівчанка Єлизавета Топчанюк здобула золото на Дефолімпіаді у Бразилії💪🏻Пишаємося!

Працюємо далі!

peredplata