“Укргідроенерго” планує розпочати будівництво третьої черги Дністровської ГАЕС наприкінці 2022

Енергогенеруюча компанія “Укргідроенерго” планує розпочати будівництво третьої черги Дністровської гідроакумулюючої електростанції (Чернівецька область) наприкінці 2022 року.

Про це йдеться в повідомленні компанії, передають Українськi Новини.

“У найближчому майбутньому на станціях “Укргідроенерго” ми маємо намір реалізувати проєкт з будівництва систем накопичення енергії, який стане найбільшим у Європі. Це дозволить нам ще краще балансувати енергосистему. Наразі проводиться закупівля на розробку техніко-економічного обґрунтування, і до кінця 2024 року ми маємо завершити цей проєкт. Окрім того, наприкінці поточного року ми починаємо будівництво третьої черги Дністровської ГАЕС у складі 5-7 гідроагрегатів”, – сказав генеральний директор “Укргідроенерго” Ігор Сирота.

За його словами, вже побудовані дві черги станції, загальною потужністю 1296 МВт в генераторному режимі, при цьому потужність третьої черги складе 972 МВт.

“Окрім того, ми шукаємо інвесторів для будівництва Канівської ГАЕС потужністю 1000 МВт та Каховської ГЕС-2, загальна потужність якої складатиме 280 МВт. Разом з тим ми знаходимося на порозі реалізації пілотного проєкту з виробництва “зеленого” водню в Україні. Проєкт з електролізного виробництва водню, потужністю 1 МВт, буде реалізовано на Дніпровській ГЕС за власні кошти, і ми очікуємо, що завершимо його вже у першому півріччі наступного року. На початку жовтня вже плануємо підписання контракту з німецькою компанією MAN Energy Solutions”, – зазначив Сирота.

Як повідомляють Українськi Новини, “Укргідроенерго” планує подати до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) позов проти росії щодо відшкодування понад 1 млрд гривень збитків.

До складу “Укргідроенерго” входять Київська ГЕС, Київська ГАЕС, Канівська ГЕС, Кременчуцька ГЕС, Середньодніпровська ГЕС, Дніпровська ГЕС, Дністровська ГЕС, Дністровська ГАЕС та Каховська ГЕС, загальна встановлена ​​потужність яких становить 5,745 ГВт.

100% акцій “Укргідроенерго” належать державі та перебувають в управлінні Міністерства енергетики.

 

peredplata