Викачали 1,5 тонни дизпалива з локомотива – на Буковині судитимуть організовану злочинну групу

 
Чернівецька обласна прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно організатора та двох членів злочинного угруповання (співробітників Укрзалізниці), які розкрадали дизельне пальне з локомотивів та вносили до офіційних документів неправдиві відомості (ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. ч. 3, 4 ст. 358 КК України).
За даними слідства, налагодив незаконну схему розкрадання дизпалива буковинець. До протиправної діяльності чоловік залучив машиніста та помічника машиніста тепловоза «Локомотивного депо Чернівці» регіональної філії “Львівська залізниця”. Учасники організували викрадення пального безпосередньо із паливних баків локомотива. Машиніст здійснював незаплановану зупинку в попередньо обумовленому місці, надалі особи перекачували дизпаливо до ємностей, які знаходились у спеціально облаштованому автомобілі, та транспортували дизель до місця тимчасового зберігання з метою збуту.
Щоб приховати розтрату палива водій тепловоза вносив до маршруту машиніста неправдиві відомості про кількість перевезених вагонів, що впливало на збільшення витрат паливно-мастильних матеріалів.
Правоохоронці затримали угруповання, 5 липня цього року, неподалік від станції «Ванчиківці» у Чернівецькому районі, під час чергового розкрадання дизпалива. Особи встигли викачати 1,5 тонни пального.
Встановлено, що з квітня по липень 2022 року учасники організованої злочинної групи незаконно заволоділи майже 5,5 тонами дизпалива Укрзалізниці на понад 200 тис. грн.
Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань у Чернівецькій області ДСР Нацполіції України.
Джерело: Чернівецька обласна прокуратура
 

peredplata