Новий голова НБУ: нас очікує непростий наступний рік, Україні потрібно 38 млрд доларів

Новопризначений голова Національного банку України Андрій Пишний означив головні пріоритети на посаді. Серед них: макроекономічна стабільність; ефективність макроекономічної політики; перемовини з міжнародними партнерами; збереження стійкості банківської системи.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу НБУ.

“Наступний рік буде непростим. 38 млрд доларів – загальна потреба у фінансуванні. Його залучення – це спільна справа для усіх урядових організацій, над якою ми будемо працювати”, – сказав він під час представлення на посаду за участі президента.

Пишний акцентував, що інституційно сильний та незалежний Національний банк є запорукою макроекономічної стабільності.

За його словами, одним із пріоритетів щонайменше на декілька тижнів – переговори з місією МВФ та узгоджена позиція.

“Також я розумію, наскільки важливо побудувати нову якість відносин, комунікації, взаєморозуміння, діалогу з урядом. Ми прикладемо для цього максимальних зусиль”, – сказав він.

Новий голова НБУ повідомив, що він підтримує ту політику антикризового управління, яка застосовувалася раніше, і вважає, що вона наразі приносить плоди. “Ми контролюємо ситуацію”, – додав він.

“Мої пріоритети на чолі НБУ очевидні: макрофінансова стабільність, ефективність макроекономічної політики, конструктивні перемовини з нашими міжнародними партнерами, відкриття доступу до тих джерел, які сьогодні нам вкрай необхідні”, – сказав Пишний.

 

peredplata