Очільник ЧТУ Лисак про транспортну картку, оновлення тролейбусного парку та потребу у водіях

Очільник КП “Чернівецьке тролейбусне управління” Петро Лисак на Радіо 10, розповів про нововведення та перехідний період в громадському транспорті.
 
Нижче кілька важливих тез.
 
– У Чернівцях запроваджується транспортна картка. Яку можна поповнювати за номером картки (або в банківських терміналах, чи інших, які надають таку можливість).
– При вході пассажиру необхідно буде її «відвалідувати». На валідаторі висвічуватиметься зарахування оплати та залишок.
– З приводу необхідної кількості валідаторів, аби зручно було оплатити, то валідатори будуть біля кожних дверей.
– Окрім цього в транспорті розміщені QR – коди, які також дозволяють розрахуватися через смартфон з допомогою додатків Приват24 та ІзіПей
 
– Також запроваджується «пільгова транспортна картка» для пенсіонерів. Вони і надалі матимуть право безкоштовного проїзду, але їм буде потрібно при кожному проїзді «провалідувати» дану картку.
– Для того, аби отримати «пільгову транспортну картку» необхідно зайти на сайт Чернівецького тролейбусного Управління, заповнити заявку (https://trolleybus.cv.ua/tehnichnyj-reglament…/) і очікувати дзвінка (смс чи email), де вам повідомлять про зручне місце для отримання картки.
 
– З 1 жовтня нема кондукторів, тому навантаження щодо розрахунку за проїзд готівкою лягає на водія. Але транспортні картки та можливість придбати квиток заздалегідь в терміналах ІЗІПЕЙ АйБокс, Сіті24 (біля зупинок є) має вирішити цю проблему.
 
– Практика вигідніших «проїзних квитків» буде впроваджена згодом після налаштувать безготівкової системи оплати.
 
– Щодо оновлення транспортного парку. У вересні було проведено закупівлю 5 нових тролейбусів до кінця року. Наразі триває закупівля ще 5 тролейбусів. Їх варто очікувати до березня наступного року. Окрім цього, зараз проводиться активна робота з ЄБРР (Європейський банк реконструкції і розвитку)і в перспективі 3-5 років Чернівці можуть отримати 50 нових тролейбусів.
 
– ВАКАНСІЇ. Потрібні водії на тролейбуси та автобуси. Також комплектується служба контролю (контролери).

peredplata