На Буковині відсьогодні обмежать електропостачання: кого це стосується

 
На Буковині обмежать електропостачання для 18 великих підприємств сьогодні та завтра, 20 та 21 жовтня.

Про це повідомляє пресцентр АТ “Чернівціобленерго”

Зазначають, що у зв’язку із дефіцитом потужностей в об’єднаній енергетичні системі України, який виник внаслідок обстрілів російськими окупаційними військами і призвів до пошкодження об’єктів енергетичної інфраструктури, блоків АЕС, ТЕС і ТЕЦ та зниженням температури повітря, НЕК Укренерго разом з Міністерством енергетики України запроваджені графіки обмеження споживання електричної енергії по всіх регіонах країни.

“У Чернівецькій області ухвалене рішення застосувати такі обмеження щодо 18 великих промислових об’єктів області. Відповідальних осіб на усіх цих підприємствах повідомлено про таке рішення завчасно. Керівники цих установ мають самостійно вжити всіх необхідних заходів, щоб обмежити споживання електричної енергії упродовж 20 та 21 жовтня з 07.00 до 22.00. Підприємства області мають віднестися з усією відповідальністю до ситуації, яка склалася в країні”, – йдеться у повідомленні.

У разі невиконання цієї рекомендації Чернівціобленерго буде змушене застосувати на цих підприємствах графіки примусових відключень, додають у пресцентріі.

Водночас про відключення електроенергії для населення, а також підприємств критичної інфраструктури наразі не йдеться.

“Шановні буковинці, зверніть увагу, що поки що йдеться про обмеження споживання електроенергії лише для крупних промислових підприємств Буковини. Це розпорядження не стосується підприємств критичної інфраструктури, які забезпечують життєдіяльність області. Зокрема і надалі спокійно без обмежень працюватиме електротранспорт, тепломережа, водоканал, лікарні, пекарні тощо.
Для населення також жодних примусових відключень наразі не впроваджено”, – наголошують в Чернівціобленерго.

Наразі обленерго і надалі працює у штатному режимі та виконує свою роботу з ремонту й оновлення електромереж краю з необхідністю застосування планових відключень.

Також не слід забувати про елементарну економію електроенергії.

“Нагадуємо, що нині вкрай важливо у кожній оселі максимально скоротити споживання електричної енергії у пікові години доби: 07.00-11.00 та 17.00-22.00. У ці години краще не користуватися потужними електроприладами, якщо є можливість варто вмикати їх в інші години доби або вночі”, – зазначають у пресцентрі АТ “Чернівціобленерго”.

Раніше повідомлялося, що сьогодні, 20 жовтня по всій території країни запровадять обмеження на користування електроенергією.

peredplata