Як буковинцям провезти через кордон більше 10 тисяч євро

При переміщенні через територію Європейського союзу громадянин, що має при собі суму понад 10 тисяч євро чи відповідну суму в іншій валюті, зобов’язаний у обов’язковому порядку задекларувати її в країні прибуття/вибуття, а також надати видатковий касовий ордер або довідку довільної форми з банку.

Отож, Головне управління Міндоходів у Чернівецькій області наголошує, що на всій території Європейського союзу діє єдина форма митної декларації. Саме її необхідно заповнювати при переміщенні готівки в сумі понад 10 тисяч євро. Таким чином, подавати митну декларацію необхідно двічі – як при ввезенні, так і при вивезенні з території Євросоюзу суми від 10 000 євро. При цьому декларуванню підлягають не лише готівкові гроші, а також цінні папери, дорожні чеки та векселі. Правило діє, навіть якщо ви проїжджаєте через країни Європейського союзу транзитом.

Що стосується ввезення продуктів, то, згідно з новим Митним кодексом, можна ввозити продукти для власного споживання на суму не більше € 200 на людину. Також має бути не більше однієї роздрібної упаковки, із загальною масою кожного найменування – не більше 2 кг.

peredplata