Чи вдасться відновити два занедбаних басейни у Чернівцях: депутати проголосували за виділення коштів

У Чернівцях плавці тренуються у платних басейнах, хто де може, оскільки в місті немає комунального закладу. 

15 грудня на сесії міськради депутати проголосували за виділення грошей для реконструкції басейну на Воробкевича, 19. Водночас невідомо, чи зможуть почати освоювати ці гроші в наступному році, сказав начальник міського управління капітального будівництва та ремонту департаменту інфраструктури Андрій Вакарюк.

Про це повідомляє Суспільне Буковина.

“На початку 2022 року буди передбачені 5,5 мільйонів гривень для басейну на Воробкевича. Через війну ми не змогли використати гроші, підрядник їх повернув. Вони на рахунках І це третя черга фінансування, яка відбувається з великими затримками. На початку 2023 року комісія визначить доцільність існуючого проєкту, бо йому приблизно п’ять років, фактично він застарів. Також ціни в ньому вже не актуальні зовсім. Можливо, розриватимемо договір з підрядником, коригуватимемо документацію щодо цін і проєктних рішень”, — сказав Вакарюк.

Басейн на Воробкевича

Також 15 грудня депутати проголосували за виділення грошей для виготовлення проєктно-кошторисної документації щодо будівництва басейну біля стадіону Буковина.

“У нас відбувся архітектурний конкурс щодо басейну біля Буковини, ми визначили переможця-проєктанта, з яким будемо заключати угоду і потрібно передбачити гроші на проєктно-кошторисну документацію. Коли ця документація буде розроблена і пройде експертизу, ми зможемо брати участь у конкурсах і залучати грантові гроші, щоб почати будівельні роботи”, — сказав Вакарюк.

Після завершення воєнного стану планують відновити програму підтримки плавання для дітей. Цьогоріч таку програму не затверджували, говорить начальниця міського управління освіти Ірини Ткачук

“Єдиний великий басейн, який міг би приймати таку кількість дітей, це на Небесної сотні. Але поруч немає укриття”, — говорить Ткачук.

Джерело: Суспільне Буковина

peredplata