На Буковині розпочався важливий період – жнива. Але для того, щоб на наші столи потрапив запашний хліб, потрібно докласти чимало зусиль. Сьогодні кожен працівник в агропромисловій сфері, який працює на полі, повинен знати вимоги пожежної безпеки та обов’язково дотримуватись їх. Адже виконання всіх правил допоможе зберегти врожай.
З метою запобігання виникнення пожеж у місцях збору та зберігання врожаю, Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області проводить ряд різноманітних заходів. У місцях збору врожаю рятувальники проводять перевірки дотримання правил пожежної безпеки на полях, укомплектованість зернозбиральної техніки необхідним протипожежним обладнанням та додаткові інструктажі з працівниками сільського господарства. На усіх полях краю, де збирається новий врожай, постійно чергує пожежна техніка. Всього для чергування на полях області вже залучалась 161 одиниць техніки пожежно-рятувальних підрозділів Управління ДСНС України у Чернівецькій області та місцевих пожежних команд.
Значна увага співробітниками Управління ДСНС України у Чернівецькій області приділяється проведенню профілактичної роботи із керівництвом та обслуговуючим персоналом місць збору та зберігання врожаю. Для цього здійснюються профілактичні рейди, під час яких додатково проводяться інструктажі та масово-роз’яснювальна робота з керівниками об’єктів та обслуговуючим персоналом. Також рятувальники перевірили наявність та укомплектованість пожежних щитів у приміщеннях, справність вогнегасників та іншого протипожежного обладнання.
Такі рейди проводяться по всій Чернівецькій області. Завдяки цьому можна попередити виникнення пожеж на місцях збору врожаю та у місцях його зберігання. Проте людям потрібно пам’ятати, що для того, щоб можна було смакувати запашним хлібом, обов’язково потрібно дотримуватись правил пожежної безпеки.
Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області