“В нас, точно, все – для людини?”, – чернівчани обурюються жахливим станом приміщення РАЦС на вул. О. Кобилянської

Приміщення реєстрації важливих подій в житті чернівчан, яке розташоване по вулиці Ольги Кобилянської, 7, перебуває у жахливому стані через те, що багато років не бачило ремонту: сходи, стіни, двері – подерті та обшарпані і нікому з міських чиновників нема до того діла. 
 
 
У своєму дописі небайдужі чернівчани в групі СтопХам Буковина обурені станом приміщення та “привітністю” персоналу:
 
“Є в кожному місті адреса, з якої починається і закінчується реєстрація кожного з нас у цьому світі… Я про РАЦС по вул. Ольги Кобилянської, 7.
Саме тут, проходить реєстрація народження, смерті, укладання шлюбів, розірвання шлюбів, видача всіх повторних документів, без яких ми – ніхто…
На мій погляд, якщо в нас таке відношення до цих моментів, як на тих світлинах, що нижче, не виникає питання: чому так паскудно ми живемо? Як можна настільки себе не поважати? Як в таких умовах проходять найважливіші (найщасливіші ??), моменти життя – одруження, реєстрація дитини.
Тут хіба, ідеальні умови для реєстрації смерті – о, так, дивишся навколо і плачеш, жах і скорбота…
Як в таких умовах праці щодня роками працюють жінки, і ми ще вимагаємо, щоб вони були привітні???
Довідки, середня ціна яких  450 гр, реєстрації – понад 1000 гр, і дівчата – співробітниці за свій рахунок оздоблюють свої робочі місця при зарплатні в 7000 грн.
Палац подій на вул. О. Кобилянській, 29, переданий Міністерством юстиції Міністерству культури, а це означає, що ваш гарний день укладання шлюбу, може бути, лише, за умови дороговартісної аренди, але документи, все одно, треба підписати у цьому жахливому місці з депресивною енергетикою…
В нас, точно, все – для людини? За це ми виборюємо право жити?
32 роки не вистачило навести лад в таких знакових місцях, які важливі, абсолютно, для кожного жителя міста???
Ми за це сплачуємо податки?
Реально, боротьба з радянщиною, декомунізація не повинні початися з таких установ?
Це – не важливіше, ніж перейменування вулиць???
Не хочу повертатися в таку установу, але ж доведеться, як і кожному з нас… Привід завжди знайдеться…
Вірю в зміни… Так жити не можна!
Чернівці, люблю тебе, рідне місто! Ми достойні гідного життя!
 
Ось, що пишуть у коментарях чернівчани:
 
“Це якась окрема республіка, для якої закони не писані. – обурюється Фіра Гальперн. – Так само зіштовхнулась з хамством працівників та страшенною бюрократією. Першочергово потрібно змінити керівника. Всі підлеглі бачуть як вона себе поводить, та роблять те саме. Працівники дуже хамовиті, поводять себе жахливо, щоби вирішити питання – необхідно щось дати, окрім того що всі послуги платні та ціни немаленькі. Не дав, будеш ходити довго. Жахливе підприємство. Цю лавочку потрібно прикривати!!!
 
“Дуже шкода, що для такого закладу не знайшлося кращого приміщення, позор міській владі”, – вважає Поліна Гарбашевська.
 
 
“Не раз про це писалося, але чомусь не поспішають навести лад. Там все просто жахливе”, – пише Тамара Чупрун.
 
 
А Василь Олексюк вважає, що тільки ліквідація даного закладу задовільнить ВСІХ хто туди звертається і буде звертатись… такі функції повністю може виконувати ЦНАП!

P.S. Сподіваємось, що керівники відповідних служб та департаментів міста, прочитавши цей допис, задумаються над вирішенням проблеми, знайдуть фінанси та можливість для проведення ремонту закладу, бо чернівчани гідні того, аби реєстрація найважливіших подій у житті кожної людини, відбувалася у гарному, сучасному, комфортному приміщенні.

А може містянам і не потрібен такий заклад, в якому і стан приміщення, і відношення до клієнтів нагадує совдеп?!

 
 

peredplata