Санкцій проти провідних політиків Угорщини

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Оце так хід! США планують оголосити сьогодні запровадження санкцій проти низки провідних політиків Угорщини…
Посол США в Угорщині Девід Прессман скликав прес-конференцію в середу вдень. Незважаючи на те, що тема заходу поки невідома, дипломатичні джерела кажуть, що це може бути оголошення про нові санкції проти Угорщини.
Дипломатичні відносини між урядами Угорщини та США погіршилися за останні місяці, посол США Прессман і міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто сварилися на тлі конфлікту в Україні та проблем верховенства права.
У лютому Прессман розкритикував близькість Угорщини до Росії.
“Політики угорського уряду часто говорять про сприяння миру, але від засудження санкцій до прийняття пропозицій Росії про припинення вогню вони продовжують висловлювати погляди, які підтримує Путін”, — сказав він тоді.
Нещодавно США вирішили не запрошувати Угорщину на саміт Байдена за демократію через занепокоєння щодо “відсутності в країні демократичних цінностей”.
А тим часом у Брюсселі! Переважна більшість євродепутатів також схвалила плани запровадити статтю 7 проти Угорщини, яку звинувачують у серйозному порушенні цінностей ЄС. За це рішення проголосувало 70 відсотків депутатів Європейського парламенту.

peredplata