Міжнародні санкції таки діють!

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Через брак коштів, будівельних потужностей та технологій для модернізації Росія списує на металобрухт свій найбільший атомний ракетний крейсер “Петр великий”.
Про це сьогодні написала ціла низка світових видань. А відоме британське медійне об`єднання Jane’s пророкує подібну долю й іншим гігантським російським кораблям Північного флоту.
Зараз свого ремонту ще 1999 року чекає важкий атомний крейсер “Адмірал Нахімов”. Корабель був відправлений на модернізацію. Планувалося що його модернізують та озброять крилатими ракетами “Калібр”. Але терміни завершення робіт багаторазово переносились і зараз “Адмірал Нахімов” залишається у бухті ремонтного заводу “Севмаш”.
Раніше на утилізацію вирушили також гігантські підводні човни Північного флоту – “Северсталь”, “Архангельськ” та “Дмитрий Донской”.
Побудовані в 1970-х і здатні нести на борту 20 твердопаливних балістичних ракет Р-39, 170-метрові субмарини класу “Акула”, також були визнані “надто затратними” для модернізації.
Така ж доля спіткала і сумнозвісний і єдиний російський авіаносець, важкий авіаносний крейсер “Адмірал Кузнєцов”, відомий в народі як “Кузя” перебуває в аварійному стані. Судно знаходиться на 35-му судноремонтному заводі в Мурманську.

peredplata